• Uručeni ključevi 48 stanova izbegličkim porodicama u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji grada Pančeva danas su uručeni ključevi 40 stanova, saopšteno je na sajtu Gradske uprave. Kako se dodaje u saopštenju, uručeni su i ključevi 8 stanova za izbeglice sagrađenih u naseljenom mestu Glogonj.

    Stanovi su izgrađeni u okviru Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa, navodi se u saopštenju.

    Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović tom prilikom je izjavio da je ponosan, precizirajući da se danas useljava ukupno 48 porodica.

    “Znam da su mnogi od vas, nakon saznanja da su stanovi u izgradnji, obilazili zgradu i sa nestrpljenjem čekali kada ćete moći da se uselite i evo tog dana, a ja vam sada od srca čestitam. U neposrednoj blizini zgrade sa ovih 40 stanova, u toku je izgradnja još jedne, kojom ćemo zbrinuti novih 36 porodica. Pančevo je primilo 12.000 izbeglica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i 1.600 raseljenih lica sa Kosova i Metohije. Lokalna samouprava je prethodnih godina mnogo uradila u pružanju pomoći izbeglim, raseljenim i prognanim licima. Naravno, najznačajniji rezultati su u vezi sa stambenim zbrinjavanjem, tako da je do sada u saradnji sa brojnim donatorima, grad Pančevo uspeo da zbrine više od 630 porodica interno raseljenih i izbeglih lica. Hvala Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije i svim partnerima na projektu, kao i brojnim donatorima”, rekao je Stevanović.

    Svečanom uručenju ključeva stanova prisustvovali su i Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Violeta Samardžić iz UNHCR-a, Jovan Lazarov, šef kabineta direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd, Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika, Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, kao i predstavnici drugih državnih i međunarodnih organizacija i institucija.

    Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

    Grad Pančevo je do sada pomagao kroz nabavku građevinskog materijala (282 paketa), otkup seoskih kuća (77), dodelu montažnih kuća (26) i izgrađeno je više stotina stambenih jedinica (245), zaključuje se u saopštenju.

     

    Izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji grada Pančeva danas su uručeni ključevi 40 stanova, saopšteno je na sajtu Gradske uprave. Kako se dodaje u saopštenju, uručeni su i ključevi 8 stanova za izbeglice sagrađenih u naseljenom mestu Glogonj.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]