• Uskoro četiri nova polaska voza od Pančeva do Beograda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Uspostavljanje četiri nova polaska putničkih vozova od Pančeva do Beograda pitanje je nedelja, a ne meseci, rekao je danas za Tanjug vd generalnog direktora Srbija voza Ivan Bulajić.

    Svaka kompozicija će moći da primi oko 600 putnika, a za početak bila uvedena dva nova jutarnja i dva popodnevna polaska, što je predložio i Grad Pančevo, kazao je Bulajić.

    Za dva nova jutarnja i dva popodnevna polaska biće angažovane garniture koje imaju najveći kapacitet, a to su vozovi koji se koriste u sistemu BG Voza.

    Garniture za te polaske bile bi iz rezervi sistema BG Voza, a sa pančevačkih stanica stizalo bi se do dunavskih koloseka koji bi bili aktivirani .

    „To bi omogućavalo građanima Pančeva i Beograda da sa čvorišta javnog prevoza mogu da pređu sa autobuskog na železnički prevoz. Radimo na toj hipotezi“, rekao je on.

    Bulajić je rekao da čak iako novi vozovi ne budu mogli da se uvedu u model javnog finansiranja, Srbija voz je spreman da ih uvede kao komercijalne.

    „Srbija voz je spreman da to uvede kao komercijalnu liniju, gde će cena karata biti nešto nepovoljnija u odnosu na model javnog finansiranja, ali definitivno mnogo jeftinija nego što je autobuski prevoz“, poručio je on.

    Do ubrzanja u integraciji dva grada preko železničkih linija dolazi pošto su građani Pančeva iskazali nezadovoljstvo poskupljenjem autobuskih karata na relaciji Pančevo – Beograd koje sada kod pančevačkog prevoznika Pantransporta koštaju 300 dinara.

    Uspostavljanje četiri nova polaska putničkih vozova od Pančeva do Beograda pitanje je nedelja, a ne meseci, rekao je danas za Tanjug vd generalnog direktora Srbija voza Ivan Bulajić.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]