• Uskoro počinje 30. jubilarna Slaninijada u Kačarevu!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Trideseta jubilarna Slaninijada u Kačarevu biće otvorena u četvrtak, 16. februara i trajaće do nedelje 19. februara u sportskoj Hali i na centralnom seoskom trgu. Prerađevine od mesa izložiće oko 300 izlagača na preko 3.000 m2 zatvorenog i otvorenog prostora svakoga dana do 20 časova.

    Kačarevci će i ove godine birati najbolju slaninu, povodom koje se organizuje izložba svih prispelih uzoraka iz zemlje i inostranstva. Žiri čine renomirani stručnjaci, tehnolozi iz instituta Tamiš iz Pančeva koji na osnovu kvaliteta, sastava, tehnologije proizvodnje, mirisa, ukusa i izgleda proglašavaju najbolju domaću i najbolju industrijsku slaninu. Najbolje slanine biće nagrađene priznanjem „Zlatni pobednik Slaninijade“. 

    U toku ove manifestacije biće organizovana i takmičenje u topljenju slanine „Zlatni čvarak“, takmičenje u spremanju svinjskog paprikaša ‘’Zlatni kotlić“ i takmičenje u spremanju slaninarskog pasulja. 

    Četvrtu godinu za redom ilustraciju za Slaninijadu je radio pančevački karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš. Za vreme manifestacije biće otvorena njegova izložba karikatura, a svoje radove inspirisane Slaninijadom će predstaviti i polaznici Zimske škole karikature.

    Kako je bilo prošle godine, možete pogledati u našoj reportaži ovde.

    Više informacija o programu možete pronaći na Facebook stranici manifestacije. 

    Trideseta jubilarna Slaninijada u Kačarevu biće svečano otvorena u četvrtak, 16. februara i trajaće do nedelje 19. februara u sportskoj Hali i na centralnom seoskom trgu. Prerađevine od mesa izložiće oko 300 izlagača na preko 3.000 m2 zatvorenog i otvorenog prostora svakoga dana do 20 časova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]