rafinerija Foto: NIS
Saopštenje za javnost

Uspešno završena dodatna modernizacija Rafinerije nafte Pančevo

Pančevo, Čet, 10/03/2016 - 12:42
Mirjana MarićU NIS-ovoj Rafineriji nafte Pančevo  uspešno su završeni investicioni radovi na delu procesnih postrojenja. Dodatnom modernizacijom povećana je efikasnost proizvodnih procesa u rafinerijii obezbeđenje njen još pouzdaniji rad.

Osim toga, postrojenja  su sada u potpunosti spremna za stabilan i pouzdan rad u uslovima visokih temperatura tokom leta kada je planirana povećana proizvodnja  najkvalitetnijih derivata Evro 5 standarda za domaće i inostrano tržište.

Ukupna vrednost ovog investicionog održavanja iznosi oko 30 miliona dinara, a radovi su obavljeni na rafinerijskim postrojenjima - atmosferskoj i vakum destilaciji, na postrojenjima za sekundarnu obradu - postrojenju za blagi hidrokreking i hidroobradu (MHC/DHT), postrojenjima Vodonik, Platforming i pogonu za obradu gasova, na kojima se proizvode derivati evro 5 kvaliteta.

Kao društveno odgovorna kompanija, NIS je sve radove sproveo uz stroge ekološke i standarde bezbednosti na radu, a za vreme dodatne modernizacije rafinerijskih postrojenja tržište je bilo uredno snabdeveno svim vrstama naftnih derivata. NIS će nastaviti da unapređuje rad Rafinerije nafte Pančevo, čime potvrđuje da je razvoj prerade jedan od prioriteta kompanije.
MarketingNajnovije vesti