Ministarstvo spoljih poslova poziva građane

Uzdržite se od putovanja u Tunis!

Pančevo, Čet, 30/07/2015 - 09:09
Aleksandar Stojković

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije apelovalo je ponovo danas na građane da ne putuju u Tunis zbog nestabilne bezbednosne situacije.

Usled veoma nestabilne bezbednosne situacije i potencijalne opasnosti od novih terorističkih napada, Ministarstvo spoljnih poslova poziva državljane Republike Srbije da se uzdrže od putovanja u Tunis.

Državljanima Srbije koji se već nalaze u Tunisu, sugeriše se da, u cilju lične bezbednosti, maksimalno pojačaju mere opreza, poštuju uslove vanrednog stanja i da izbegavaju mesta masovnih okupljanja, kretanje izvan hotela i putovanja po zemlji u individualnoj režiji. U slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije, turisti koji borave u Tunisu moraju biti spremni da u najkraćem roku napuste Tunis, kaže se u saopštelju MSP.

Državljani Srbije u Tunisu treba, ukoliko to već nisu učinili, da prijave adrese i kontakt telefone ambasadi Republike Srbije u Tunisu, kako bi im se, u slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije, mogla pružiti hitna konzularna pomoć i zaštita.

Adresa ambasade Republike Srbije u Tunisu je: 4, Rue de Liberia, 1002 Tunis-Belvedere, telefoni: + 21671 / 780-624, + 21671/794-626, + 21671/783-057, i-mejl: [email protected].
MarketingNajnovije vesti