• VATROGASCI PANČEVA: Manjak ljudi, a stara i vozila

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Posle sprovedene združene vatrogasno spasilačke vežbe u Petrohemije održana je analiza gde su se mogli čuti i zabrinjavajući detalji o stanju u ovoj važnoj oblasti u Pančevu. Na osnovu iskustva u vežbi vatrogasac u Petrohemiji konstatovao je da bi trebalo završiti rekonstrukciju hidrantske mreže, obezbediti veća vatrogasna vozila, popuniti broj vatrogasaca ali i pojačati obuku za jedinice spasilaca među zaposlenima.

    U ime gradskih vatrogasaca potvrđeno je da postoji problem u vezi sa popunjenošću broja vatrogasaca spasilaca. Posebno je istaknut problem sa nedostatkom većih navalnih vatrogasnih vozila. Sadašnja su stara u proseku 3 decenije pa se kuburi sa ispravnošću takvih vozila. Pored hidrantske mreže, starosti pripadnika predstavnik Azotare napomenuo je da je među tamošnjim vatrogascima problem i oprema. Predstavnik vatrogasaca iz NIS Rafinerije istakao je da problema oko popunjenosti i tehničke opremljenosti kod njih nema i da su uvek spremni da pomognu kolegama i čitavom sektoru.

    U jednom trenutku među kolegama vatrogascima spomenuto je i da je manje problema u komunikaciji na terenu i tokom vanrednih situacija bilo kada su jedinice u sve tri firme radile na istom radio kanalu.

    Analizu je vodio Dragan Zavišić, izvršni direktor Petrohemije za kadrovska i pravna pitanja koji je istakao da će se zahvaljujući boljim finansijskim prilikama situacija u ovoj kompaniji poboljšati. Planiran je završetak rekontstrukcije hidrantske mreže (70 odsto ranije je urađeno) i nabavka većeg vatrogasnog vozila najavio je Zavišić.

    – NIS i Petrohemija stvaraju uslove da se finansijski pomogne i vatrogasno spasilačkoj jedinici u Pančevu. Ta pomoć bi bila kroz obezbeđivanje sredstava za neophodne popravke vatrogasnih vozila, zaključio je ovaj razgovor kolega Dragan Zavišić.

    Posle sprovedene združene vatrogasno spasilačke vežbe u Petrohemije održana je analiza gde su se mogli čuti i zabrinjavajući detalji o stanju u ovoj važnoj oblasti u Pančevu. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]