U susret Sajmu zapošljavanja

Velika šansa za nezaposlene

Pančevo, Čet, 31/03/2016 - 14:33
Ivana Predić


Grad Pančevo ove godine izdvojio je 47 miliona dinara za aktivne mere zapošljavanja. Jedna od njih je i Sajam zapošljavanja koji se održava već 17 godine u saradnji sa pančevačkom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje. Ove godine biće realizovan u sredu, 6. aprila, od 11 do 14  sati, na Korzou ((Ulica Vojvode Živojina Mišića).

Na konferenciji za novinare održanoj danas (31.mart) povodom Sajma zapošljavanja, organizatori su pozvali sve građane i poslodavce da posete tu manifestaciju.

Ova godina je označena kao godina preduzetništva, i trudimo se da se kao grad ozbiljno bavimo nezaposlenim ljudima. Shodno tome napravili smo Lokalni akcioni plan za zapošljavanje za 2016. godinu, u kojem nam je glavni partner NSZ. Sajam zapošljavanja je jedna od mera aktivne politike i jeste velika šansa za nezaposlene da pranađu posao”, rekla je Suzana Jovanović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Prema rečima Đorđa Lukača, direktora pančevačke filijale NSZ na Sajmu će učestvovati oko 34 poslodavaca, a biće ponuđeno 220 radnih mesta.

 „Možda je ovo prvi sajam gde se najmanje traži trgovina, a postoji potreba za zaposlenjem u oblasti ugostiteljstva, mašinske struke, tekstila. Traženi su i ekonomisti, pravnici i geodete. Prednost ove manifestacije je što će se poslodavci i nezaposleni sresti na jednom mestu i ostvariti kontakt”, istakao je Đorđe Lukač i dodao da su zaposleni u filijali pozvali oko 1.500 osoba sa evidencije.

On je dodao da se prema analizi efekata sajmova zapošljavanja, posao nađe 25 do 30 odsto lica.

Zainteresovanim sugrađanima će na štandu Grada Pančeva biti dostupne sve potrebne informacije u vezi sa otvorenim javnim pozivom koji se odnosi na meru aktivne politike zapošljavanja-samozapošljavanje, a predstaviće se i poslodavci koji učestvuju u programu  „Studentska letnja praksa”. Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje posetioci će imati priliku da od savetnika saznaju sve o uslugama i programima koje pruža ova ustanova.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti