• Veliki broj domaćinstava plaća TV pretplatu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gotovo da ne postoji građanin u Srbiji koji odbija da plaća TV pretplatu. Prema poslednjim podacima iz EPS-a, čak 94 odsto domaćinstava u našoj zemlji redovno izmiruje dug za struju, a samim tim i za nacionalni servis.

    Kako je država taksu za RTS vezala za popust za električnu energiju, a neplaćanje naknade podvela pod dug za kilovate, građani su primorani da svakog meseca plate i 150 dinara za TV taksu. Tako se procenat naplate, u odnosu na 2013. godinu, povećao skoro četiri puta!

    Da bi dobili popust kao redovne platiše, potrošači struje više ne mogu da odbiju da plate naknadu za nacionalni servis, kao što je bio slučaj ranije. Prethodna opcija, po kojoj je taksa koštala 500 dinara, plaćala se zajedno sa računom za električnu energiju, ali je struja mogla da se plati i bez ove stavke – nije se pokazala izdašnom.

    Naplata TV pretplate tokom 2013. godine varirala je od 16 do maksimalnih 43 odsto, a u većini godina je svega 25 odsto domaćinstava u proseku plaćalo TV pretplatu.

    Opširnije na sledećem linku. 

    Novi način izmirivanja takse za javni servis uz račun za struju dao neočekivano dobre rezultate. Obaveze redovno namiruje 94 odsto domaćinstava, a svako od njih prvo daje novac za TV.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo