Društvo

Veliki uspeh učenika iz Omoljice: Bronza na evropskom prvenstvu u poznavanju saobraćaja

Pančevo, Sre, 18/09/2019 - 00:20
Ivana VlajovicReprezentacija Srbije, u čijem sastavu je i dvoje učenika iz Omoljice, osvojila je treće mesto na 34. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, koje je održano od 12. do 15. septembra u Ženevi.

Srbiju je na ovom takmičenju predstavljalo četvoro najuspešnijih osnovaca, koji su pobedili na svim nivoima tamkmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ koju AMSS organizuje već 50 godina: Lana Vujinović iz Sremske Mitrovice, Andrej Todorović iz Beograda i dvoje Omoljčana - Milica Milatov i Stefan Živanov, koje je vodio nastavnik Miodrag Tasić.

zeneva1.jpg

 

U konkurenciji 22 evropske zemlje, o najboljima je odlučivalo znanje i umeće prikazano na teorijskom i praktičnom delu takmičenja, koja obuhvata rešavanje saobraćajnih situacija u predviđenom vremenu, kao i praktični ispit spretnosti na kome učenici vešto savladavaju najraznovrsnije prepreke vozeći svoje bicikle.

Ovo 34. po redu Evropsko takmičenje u poznavanju saobraćaja organizovali su Svetska automobilska federacija (FIA) i Auto-moto savez Švajcarske (TSC).
MarketingNajnovije vesti