• Veliko nezadovoljstvo radnika pančevačkog Vodovoda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Radnici gradskog Vodovoda i kanalizacije uznemireni su najavom da će doći do promene obračuna plate kako bi im regres za godišnji odmor bio isplaćivan po rešenju za godišnju  odmor, a ne kao do sada u 12 jednakih delova, sa svakom mesečnom zaradom.

    Sindikalac Bojan Nenadov kaže da će direktor Aleksandar Radulović danas od 13 sati krenuti u obilazak punktova Vodovoda kako bi zaposlenima lično objasnio da li će promene biti i kako će ona izgledati.

    Radnici očekuju i objašnjenje zašto do promene dolazi, jer su mnogi od njih računali da će regres od 6,44 hiljade dinara mesečno ostati uz mesečne plate pa su tako planirali i rashode.

    Nenadov negira najave da će danas pri kraju radnog dana doći do protestnog okupljanja zaposlenih.l On kaže da se za sada protesti i štrajk ne spominju ali da puno toga zavisi i od onoga što će direktor objasniti.

    Dodaje da je sadašnji način isplate regresa regulisan i pojedinačnim ugovorima o radu kod poslodavca, odnosno Vodovoda, pa će novi način ako ga bude bilo iziskivati i potpisivanje aneksa tog ugovora.

    Prava i obaveze zaposlenih u toj gradskoj firmi reguliše Pravilnik o radu, a posebni kolektivni ugovor za zaposlene u sektoru komunalnih preduzeća Pančeva istekao je prošle godine.

    Isplata plata u Vodovodu je svakog meseca, do petog u mesecu, što je danas.

    Radnici gradskog Vodovoda i kanalizacije uznemireni su najavom da će doći do promene obračuna plate kako bi im regres za godišnji odmor bio isplaćivan po rešenju za godišnju za godišnji odmora, a ne kao do sada u 12 jednakih delova, sa svakom mesečnom zaradom.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]