• Više od 300 matematičara na takmičenju u Pančevu – potrebna podrška za nagrade

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevačka Podružnica Društva matematičara Srbije organizovaće tokom februara takmičenje za 300 učenika, pa je pozvala zainteresovane da pomognu oko obezbeđivanja nagrada za najbolje.

    Više od 300 najboljih matematičara Grada Pančeva proveriće svoja znanja 5. i 20. februara 2022. godine na opštinskom takmičenju iz matematike. Ovom takmičenju prethodila su školska takmičenja na kojima je učešće uzelo preko 600 učenika, što ovo takmičenje svrstava u jedno od najmasovnijih. To dokazuje da matematika, iako se često predstavlja kao bauk, pleni đake svojim zanimljivošću.

    Takmičenje će se, već tradicionalno, održati u dve osnovne škole „Sveti Sava” i „Jovan Jovanović Zmaj” i u Gimnaziji u Pančevu, a organizacionu pomoć će pružiti Podružnica Društva matematičara Srbije – Pančevo.

    Kako Podružnica DMS – Pančevo deluje kao udruženje građana, tj. nije finansirano od države, sa svojim skromnim finansijskim sredstvima nije u mogućnosti da obezbedi nagrade najboljim takmičarima, podsetio je predsednik Podružnice Oliver Petković.

    „S obzirom da nam je cilj da afirmišemo status matematike i da joj vratimo značaj u društvu koje zaslužuje želimo da najuspešnije učesnike opštinskog takmičenja nagradimo. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da na pomognu u obezbeđivanju nagrada za najuspešnije takmičare da nam se jave i učestuvuju sa nama u postizanju zajedničkog cilja“, naveo je on.

     

     

    Pančevačka Podružnica Društva matematičara Srbije organizovaće tokom februara takmičenje za 300 učenika, pa je pozvala zainteresovane da pomognu oko obezbeđivanja nagrada za najbolje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]