• Vrtići u Pančevu dobili 200 vizira

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mašinska škola „Pančevo“ donirala je Predškolskoj ustanovi „Dečija radost“ 200 vizira kako bi povratak dece u vrtiće od ponedeljka bio što sigurniji za njih i za zaposlene u ovoj ustanovi, objavils je RTV.

    Da bi od ponedeljka povratak dece u pančevačke vrtiće bio što bezbedniji predviđeno je i da zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Dečija radost“ nose vizire. Mašinska škola „Pančevo“ donirala je 200 vizira ovoj ustanovi.

    „Nakon dužeg izostajanja dece iz vrtića počinje opet adaptacija.Jeste da su deca naviknuta na maske I sva zaštitna sredstva ali nije baš prijatno da ih prima neko koga ne prepoznaju pod maskom Zato je nama ta donacija vizira neophodna da ipak dete vidi osmeh i vidi ko ga uzima od roditelja“, kaže Snježana Đurić-direktorka Predškolske ustanove „Dečija radost“.

    „Moguće je da ćemo vizire malo ukrasiti,oplemeniti ,čisto da deci bude to bliže.Mislim da se neće plašiti zato što su već to viđali u ovoj situaciji“, kaže Mirjana Jakovljević-rukovodilac vrtića „Pupoljak“

    Mašinska škola Pančevo od početka epidemije kovida 19 izrađuje i donira vizire raznim ustanovama I građanima .

    „Bavimo se izradom vizira,pravimo neke naše modele I do sada smo isporučili skoro 1500 vizira svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Južnog Banata,bolnicama u Beogradu i nekim drugim ustanovama“, ističe direktor Mašinske škole „Pančevo“, Nenad Dojčinović. 

    U Predškolsku ustanovu „Dečija radost“ upisano je više od 570 mališana. Mada neće svi od ponedeljka krenuti u neki od dvadesetak vrtića svakako će doći značajan broj pa su pojačane mere zaštite itekako važne.

    „Molim sve roditelje ali i bake i deke koji će da dovode decu da poštuju pravila koja su propisana pre svega da deca prođu preglede kod pedijatra i da poštuju upute koji se tiču nošenja zaštitne opreme ,socijalne distance I prihvata u ovim ustanovama“, kaže gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov.

    Pored vizira novina je da će se na ulazu u vrtić nalaziti dezobarijere a deci će se meriti temperatura bezkontaktnim toplomerom. Pomereno je i vreme prijema pa će roditelji dovoditi decu najkasnije 15 minuta pre doručka kako bi se dezinfikovao prostor i omogućilo bezbedno dopremanje hrane.

     

    Mašinska škola „Pančevo“ donirala je Predškolskoj ustanovi „Dečija radost“ 200 vizira kako bi povratak dece u vrtiće od ponedeljka bio što sigurniji za njih i za zaposlene u ovoj ustanovi.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo