Štrudlijada pozivnica
Gastronomske manifestacije

XVI Dolovačka štrudlijada

Pančevo, Uto, 25/08/2015 - 00:20
Mirjana Marić

Manifestaciji će prethoditi dva dana promocije koji će se održati 2. i 3. septembra na Korzou u Pančevu.

U subotu, 5. septembra biće održana XVI Dolovačka štrudlijada, manifestacija posvećena tradicionalnom banatskom kolaču – štrudli.

Do današnjeg dana broj prijavljenih udruženja je 23, gde su osim udruženja iz Petrovca na Mlavi, Budisave i Ečke, uglavnom udruženja iz opštine Pančevo, Alibunara i Kovina. Svoje proizvode izložiće i udruženja vinara i medara iz Dolova. Ukupno će biti oko 150 učesnika.

Manifestacija je takmičarskog karaktera, i ove godine takmičarke će moći da predaju uzorke i takmiče se u tri kategorije. To su kategorije Najbolja Dolovačka štrudla, Najbolja Gostinska štrudla i Najlepši štand. Biće dodeljena i specijalna nagrada ‘’Čuvari tradicije’’.

Samoj manifestaciji prethodiće dva dana promocije ovog događaja koji će se održati 2. i 3. septembra na Korzou u Pančevu.

Organizator XVI Dolovačke štrudlijade je Udruženje žena Dolovke iz Dolova, uz finansijsku podršku dobijenu putem projekata od Grada Pančeva, firme Vetrolektrane Balkana iz Beograda, Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Podrška je dobijena od JKP Zelenilo, JKP Vodovod i kanalizacija, Instituta Tamiš, Turističke organizacije Pančevo (u vidu poklona za nagrade) i Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Posetioci XVI Dolovačke štrudlijade imaće priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu gde će prisutne zabavljati Žule, tamburaši i folklorni ansambl. Podršku od lokalnih instutucija pružili su Dom kulture Dolovo, MZ Dolovo i JKP Dolovi.

Žiri koji će birati najbolje štrudle sastavljen je od renomiranih stručnjaka, a propozicije takmičenja možete saznati na stranici Udruženja žena Dolovke Štrudlijada.

Dolovačka štrudlijada je jedina brendirana tradicionalna manifestacija u opštini Pančevo. Uvrštena je u deset najboljih manifestacija u Srbiji i nominovana u tri najbolje manifestacije od strane Privredne komore Srbije. Udruženje žena Dolovke ovu manifestaciju često prezentuje na sajmovima širom Srbije, na kojima njihove štrudle osvajaju brojne nagrade. 

M.M.Veličković

štrudla manifestacija Dolovo Udruženje žena Dolovke


Marketing

Najnovije vesti