• Zabelelo se u Srbiji, otežan saobraćaj na putevima u višim predelima u Pančevu bez problema

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U većem delu Srbije pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina može biti problema na kolovozima. Zabelelo se i u Pančevu. U Pantransportu za 013info kažu da za sada nema nekih posebnih problema u realizaciji reda vožnje.

    Sneg otežava saobraćaj od Novog Pazara ka Sjenici i Tutinu. Na beogradskim ulicama 110 kamiona. U Loznici su sve zimske službe na terenu. Na putevima u planinskim predelima zbog intenzivnih snežnih padavina saobraćaj se odvija otežano i usporeno uz obaveznu upotrebu zimskih guma i lanaca, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

    Velika količina snežnih padavina zabeležena je na putnim pravcima od Novog Pazara prema Tutinu i magistralnom putu Novi Pazar-Sjenica.

    Na ovoj deonici je zbog velike količine snega došlo do kratkotrajnog prekida saobraćaja za teretna vozila.

    U Beogradu vetrovito i snežno. U nižim delovima grada očekuje se do 15, a na Avali i Kosmaju do 30 centimetara snega. Autobus na liniji 303 usled klizavog kolovoza i snega sleteo s puta u Bulevaru kralja Aleksandra.

    Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za RTS da su službe potpuno spremne za sneg, da je na raspolaganju 90 velikih kamiona, 20 manjih i 15 utovarnih mašina.

    „Na ulicama imamo 110 kamiona, imamo dovoljnu količinu soli, kamenog agregata, kalcijum florida. Čistimo 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta, i one moraju da budu čiste četiri sata posle prestanka padavina, to su ulice gde ide javni prevoz. Čistimo i oko 500 kilometara ulica drugog prioriteta koje moraju da budu čiste 48 sati od prestanka padavina“, navodi Vesić.

    Podseća da „Putevi Srbije“ rade oko 300 kilometara ulica: auto-put i neke druge veće saobraćajnice na teritoriji Grada Beograda.

    „Tako da smo potpuno spremni za ovaj sneg. Temperatura je sada ko nule, a mi smo noćas preventivno posuli oko 200 tona soli da bi se sprečilo stvaranje leda“, objašnjava Vesić.

    Upozorava da je sada tokom jutarnjih sati moguće stvaranje leda zato što, kako kaže, temperatura kolovoza oko nule i najavljuje da će i noćas preventivno bacati so.

    Apeluje na vozače da vode računa o poledici, koja, kako kaže, zna da bude opasnija od snega.

    Za čišćenje snega biće angažovane i druge komunalne službe – „Gradska čistoća“, „Parking servis“, „Gradsko zelenilo“.

    „Oni čiste ono što je u njihovoj nadležnosti – prilaze domovima zdravlja, parking mesta, stajališta javnog prevoza, ali još uvek nema toliko snega da bi oni izašli na ulice, ali imamo tokom dana spremnih negde oko 800 radnika koji u svakom trenutku mogu da izađu ako bude većih padavina“, navodi Vesić.

    Prvi sneg pao je i u Loznici. Nikola Dragićević, direktor „JP Loznica“ razvoj navodi da su sve zimske službe na terenu.

    „Već sa prvim snežnim padavinama sva neophodna mehanizacija je u potpunosti angažovana, takođe i ljudstvo. Pre svega čiste se prioritetni putni pravci i ulice – putevi gde se odvija autobuski saobraćaj, putevi i ulice pored bolnica, školskih i predškolskih ustanova i tamo gde se odvija najveća frekvencija saobraćaja“, navodi Dragićević.

    Dodaje da se čiste i pešački mostovi, prelazi, staze i površine ispred javnih ustanova.

    Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za područje Srbije na sneg i stvaranje snežnih nanosa za vikend.

    Prema rečima meteorologa i u nižim predelima tokom dana očekivano je formiranje snežnog pokrivača od 5 do 25 centimetara, a na planinama i više, uz stvaranje snežnih nanosa.

    Najviše padavina se očekuje u zapadnim i centralnim predelima i na području Homoljskih i Kučajskih planina.

    Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje na graničmom prelazi Batrovci čekaju sat i po, a na Šidu jedan sat.

     

    U većem delu Srbije pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina može biti problema na kolovozima. Zabelelo se i u Pančevu. U Pantransportu za 013info kažu da za sada nema nekih posebnih problema u realizaciji reda vožnje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]