Društvo

Zajednički projekat Pančeva i Rešica renovira Halu sportova

Pančevo, Čet, 08/06/2017 - 07:46
Aleksandar Stojković


Hala sportova u Pančevu dobiće novi sistem za grejanje i hlađenje, biće urađena izolacija zidova i krova i zamena stolarije. Ovo je predviđeno projektom  „Energetska efikasnost – Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija“ koji zajednički realizuju Pančevo i Rešice(Rumunija).

Radovi će halu dovesti od energetskog razreda E do energetskog razreda C. Takođe, Sportski i zdravstveni kompleks u Rešicama će dobiti instalaciju solarnih panela za zagrevanje sanitarne vode, što će smanjiti potrošnju gasa za 26.600m³/godišnje, odnosno emisiju CO2 54.200kg/god. 

Rareš Gantolea, zadužen za projekte i međunarodne odnose u kabinetu gradonačelnika opštine Rešica i Anđela Vila iz Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj grada Pančeva, predstavili su  ovaj zajednički projekat  na konferenciji „Nove tehnologije i održivi gradovi", koja je održana 31. maja u Beogradu u okviru manifestacije „Nedelja energije". 

Ugovor za projekat „Energetska efikasnost – Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija“ potpisan je s EU u decembru prošle godine. Vodeći partner je rumunska strana. U toku je potpisivanje partnerskog ugovora, a obuka za javne nabavke počeće 16. juna. Unapređenje energetske efikasnosti Hale sportova u Pančevu, trebalo bi da bude gotovo do polovine 2019. godine.  Projekat je vredan €1.353.167. a  finansira ga Evropska Unija kroz INTERREG IPA CBC Program Rumunija-Srbija. 
MarketingNajnovije vesti