Društvo

Zašto kuce i mace ne mogu u pančevačke autobuse?

Pančevo, Pon, 23/05/2016 - 22:23
Mirjana Marić

PANČEVO, 23. maj – Zastupnica Društva za zaštitu životinja i prirode Ekolibrijum, Zora Kolarski, u ponedeljak, 23. maja objavila je dopis koji je prosleđen Agenciji za saobraćaj, u kojem se traži da se pokrene inicijativa za izmenu i dopunu Odluke o javnom gradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Pančeva, kako bi se omogućio prevoz kućnih ljubimaca u posebnom transporteru.

Kako ona navodi, Ekolibrijumu se javilo više građana sa željom da se nešto preduzme po pitanju prevoza kućnih ljubimaca, na osnovu čega je upućena molba ATP-u da se pokrene inicijativa.

Nadležni iz ATP-a kažu da je odluka o zabrani prevoza životinja stav Grada, a ne ove firme. Iako gaje pozitivne emocije prema životinjama, ipak moraju da brinu o potrebama svih korisnika. Takođe, poručuju da postoji dobra volja da se neke stvari promene.

Prema sadašnjoj Odluci o javnom gradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Pančeva, član 37, u vozilo koje obavlja javni gradski prevoz zabranjeno je primiti na prevoz životinje, osim peradi u posebnoj ambalaži i pasa u slučaju propisanim članom 40. Ovaj član dozvoljava slepim i slabovidim licima uvođenje u vozilo specijalno dresiranih pasa vodiča za slepa lica sa zaštitnom korpom.

Očigledno je da je, osim želje vlasnika, potrebno da se izmeni i Odluka kojom se reguliše javni prevoz.

Možda će se novi saziv Skupštine Pančeva pozabaviti ovim pitanjem.
MarketingNajnovije vesti