• Zbog nedostatka prostora učenici pančevačke gimnazije onlajn nastavu pohađaju tri nedelje umesto dve

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zbog nedostatka prostora u Gimnaziji „Uroš Predić“ u Pančevu, učenici onlajn nastavu pohađaju tri nedelje, umesto dve. 

    Direktorka pančevačke Gimnazije Zorica Pomar rekla je da su problem i nedostatak učionica i mala kvadratura postojećih. 

    – Ovih dana pokušavamo da rešimo i mislimo da ćemo naći najbolje rešenje koje je dobro i za naše učenike i za kolege i roditelje naših đaka, rekla je Zorica Pomar.

    Kako bi se poštovale mere zaštite od koronavirusa, u učionice nedovoljne kvadrature staje manje od polovine odeljenja, pa gimnazijalci umesto dve nedelje, onlajn nastavu prate tri sedmice. To otežava posao profesorima, a ni učenici nisu baš najsrećniji.

    – Sve ovo što radimo u školi ja moram kod kuće da sredim u vidu neke prezentacije i okačim na gugl učionicu, a sa odeljenjima koja idu samo onlajn, recimo ove nedelje je to treća godina, sa njima prako zuma držimo uglavnom časove. Oni su razočarani, zato što su očekivali da će biti normalna nastava, da će biti celo odeljenje, i vidi se ta atmosfera. Nije uobičajena atmosfera, deca su  malo pasivnija, tiša, nema te graje u školi, vidi se da je drugačije“, ispričala je Valentina Gvozdenović, profesorka u Gimnaziji „Uroš Predić“.

    Zgrada pančevačke gimnazije sagrađena 1888. godine odavno je tesna, jer su učionice premale pa u njima može da bude najviše tridesetak učenika po odeljenju. Zato se traži dugoročno rešenje.

    – Kada smo ušli u reformu gimnazije pre tri godine, prvi put se pojavio problem nedostatka učionica, a ove godine sa reformom trećeg razreda to je i ostao ključni problem. Pokušavamo da rešimo i ovu vrstu problema dogradnjom novih učionica u dvorištu škole. Lokalna samouprava je preuzela na sebe obavezu da izradi projektnu dokumentaciju. I čujemo vrlo brzo da ne jurimo, da će se do kraja godine rešiti taj problem projektne dokumentacije, a onda onaj teži deo, ali nadam se uspešan, nalaženje novca i izgradnja novih učionica, kazala je Zorica Pomar, direktorka Gimnazije „Uroš Predić“.

    Aktuelnu teškoću u odvijanju nastave uprava Gimnazije pokušava da reši uz pomoć Ministarstva prosvete i kolega iz Poljoprivredne škole. Naime, u toj ustanovi ima dovoljno prostora, pa ukoliko se usaglase prosvetne vlasti i roditelji, deo nastave mogao bi i tamo da se odvija dok traje pandemija, piše RTV.

     

     

    Zbog nedostatka prostora u Gimnaziji Uroš Predić u Pančevu, učenici onlajn nastavu pohađaju tri nedelje, umesto dve.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo