kovid 19 Foto: pixabay
Društvo

ZZJZPA: U Južnobanatskom okrugu u ponedeljak 210 pozitivnih na koronavirus. U Pančevu manje od 100

Izvor: 
013info Pon, 07/12/2020 - 20:00Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pančeva u Južnobanatskom okrugu je u ponedeljak, 7. decembra, bilo 210 pozitivnih testova na koronavirus.

U Pančevu ih je najviše - 84, sledi Vršac sa 48, Kovačica sa 23, Kovin sa 22, Alibunar i Opovo po 12 i Plandište sa devet. Iz Bele Crkve nemamo podatke o pozitivnim testovima.

Beogradski mediji su objavili da je danas u Pančevu 120 pozitivnih na koronavirus.

 

Institut za javno zdravlje Vojvodine u ovom trenutku ocenjuje situaciju na teritoriji svih opština i gradova Vojvodine kao vanrednu.

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi, kao što su:

 

  1. Poštovanje fizičke distance od najmanje 2 metra;
  2. Izbegavanje zadržavanja u zatvorenom prostoru u kojem boravi velik broj ljudi, poput ugostiteljskih objekata u kasnim satima, različitih proslava, zabava gde se peva i glasno govori, gde dolazi do bliskog kontakta jer se time omogućava prenos veće količine klica i pojava teže kliničke slike;
  3. Obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, posebno gde je veći broj ljudi (javni prevoz, kafići, restorani, pijace i sl.);
  4. Obaveznu primenu maske za hronične bolesnike i starije od 65 godina i na otvorenom;
  5. Preporučeno nošenje zaštitnih maski na otvorenom za zdrave
  6. Redovno pranje ruku odnosno upotreba dezinfekcionih sredstava na bazi alkohola;
  7. Preporučujemo osobama koje su bile u kontaktu sa potrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta.

 
MarketingNajnovije vesti