Ekologija

Pančevo dobilo još dva „pametna“ autobuska stajališta

Izvor: 
013info Uto, 08/06/2021 - 19:41Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, koji se obeležava 5. juna, u Pančevu su postavljena još dva „pametna“ autobuska stajališta u Ulici oslobođenja, saopšteno je na sajtu Grada.

Članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai istakla je da grad u kontinuitetu sprovodi akcije i projekte koji ukazuju na značaj korišćenja obnovljivih izvora energije i edukacije mladih o ekologiji.

"Zamenili smo dotrajale tzv. pečurke ovim modernim stajalištima, koja će obezbediti komfornije čekanje prevoza. Ali glavni cilj ovakvih aktivnosti je promocija obnovljivih izvora energije i prioritet su nam pre svega mladi koje animiramo i edukujemo na jedan savremen i moderan način. Kao i prethodna četiri stajališta koja smo postavili i ova za proizvonju električne energije koriste sunčevu svetlost i ta dobijena energija se dalje koristi za LED rasvetu, za punjenje mobilnih uređaja i za funkcionisanje wi fi interneta", istakla je Banjai.

U saopštenju Grada navodi se i da je završena akcija „Sakupi i uštedi - vredi“, čiji je ovogodišnji pobednik Muzička škola „Jovan Bandur“.

Članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj se zahvalila svim đacima koji su dali svoj doprinos ovoj akciji i čestitala pobednicima koji su u odnosu na druge škole prikupili najveću količinu ambalažnog otpada po učeniku.

"Grad je za prvoplasiranu školu obezbedio sredstva u iznosu od 150.000 dinara i dogovorićemo se sa rukovodstvom škole koji poklon bi bio najadekvatniji, a najverovatnije će biti neki muzički instrument koji bi đaci te škole koristili", izjavila je Banjai.

 
MarketingNajnovije vesti