• Kompanija Promist dala najbolju ponudu za pančevačku Azotaru – 650 miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kompanija Promist iz Novog Sada dala je danas najbolju ponudu na javnom nadmetanju za kupovinu pančevačke Azotare u stečaju, od 650 miliona dinara. 

     

     

    Odluku o prihvatanju ove ponude doneće Odbor poverilaca HIP Azotare, jer je ona manja od 50 odsto procenjene vrednosti te kompanije.

    Učestvovala je u javnom nadometanju još jedna kompanija koja je samo potvrdila početnu cenu od 581 milion dinara, što je tek pet odsto procenjene vrednosti kompanije.

    Fabrika veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja HIP-Azotara u stečaju ponuđena je na prodaju po treći put po dodatno umanjenoj početnoj ceni od 581,3 miliona dinara, objavila je u aprilu Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

    Hemijska industrija Pančevo Azotara se prodaje kao pravno lice, jedinstven fabrički kompleks, s proizvodnim pogonima i skladištima Amonijaka, Azota, AN-a, KAN-a, NPK i Karbamida, kao i sa objektima energetike, uprave i laboratorije.

    Azotara je u stečaju od polovine septembra 2018. godine,  a šta će Promist uraditi s njom ukoliko je kupi, pročitajte OVDE.

     

    Kompanija Promist iz Novog Sada dala je danas najbolju ponudu na javnom nadmetanju za kupovinu pančevačke Azotare u stečaju, od 650 miliona dinara.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]