• PANČEVO raspisalo novi Javni poziv za sufinansiranje programa i projekata u oblasti sporta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradonačelnik grada Pančeva poziva sve zainteresovane sportske organizacije i druga pravna lica da svojim programima i projektima konkurišu za sufinansiranje svojih godišnjih aktivnosti u oblasti sporta u sledećim segmentima:

    A) Predškolski i školski sport (obrazac ŠS1, budžet, izjava i saglasnost)

    B) Sportska rekreacija (obrazac SR1,  izjava i saglasnost)

    V) Sport osoba sa sa invaliditetom (obrazac INV1,  izjava i saglasnost)

    G) Takmičarski sport (obrazac I1, budžet, izjava i saglasnost)

    D) Sport u naseljenim mestima sa teritorije grada Pančeva (obrazac , budžet, izjava i saglasnost)

    Đ) Organizacija sportskih manifestacija od interesa za grad Pančevo (obrazac MNF1, izjava i saglasnost)

    E) Programi i projekti od posebnog značaja za grad Pančevo u 2022.godini (obrazac ,  izjava i saglasnost)

    Ciljevi javnog poziva:

    Podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom

    Unapređivanje stručnog rada u sportu putem edukacija trenera za stručno – pedagoški rad, prepoznavanje talenata, praćenje stanja treniranosti i drugo

    Promovisanje sporta kao segment zdravog životnog stila

    Podsticanje i podržavanje sporta u naseljenim mestima sa teritorije grada Pančeva

    Podržavanje rezultata vrhunskog sporta

    Promovisanje Grada kroz organizaciju sportskih takmičenja i manifestacija

    Promovisanje sportskih programa i projekata od posebnog značaja za grada Pančevo

    Predmet sufinansiranja programa i projekata

    Godišnji programi i projekti iz oblasti predškolskog i školskog sporta

    Godišnji programi i projekti iz oblasti sportske rekreacije

    Godišnji programi i projekti sportsko-rekreativne aktivnosti osoba sa invaliditetom

    Godišnji programi i projekti u oblasti takmičarskog sporta

    Godišnji programi i projekti za sport u naseljenim mestima sa teritorije grada Pančeva

    Programi i projekti za realizaciju sportskih manifestacija od interesa za grad Pančevo

    Godišnji programi i projekti koji su od posebnog značaja za grad Pančevo

    Sredstva za sufinansiranje godišnjih programa i projekata u oblasti sporta u gradu Pančevu za 2022. godinu biće planirana Odlukom o budžetu grada Pančeva za 2022. godinu.

    U okviru programa i projekata finansijski će biti prevashodno podržani troškovi za:

    Kotizaciju za takmičenja

    Prevoz na takmičenja

    Pripreme takmičara

    Troškovi sudija i delagata

    Rekvizite i opremu

    Zakup termina u sportskim objektima

    Sportske stručnjake, stručnjake u sportu, trenere, sportiste i administrativne radnike

    Druge materijalne troškove u skladu sa zakonom, drugim propisima i opštim i drugim aktima organa grada Pančeva 

    3. Opšti i posebni uslovi poziva

    Pravo na su/finansiranje sportskih programa i projekata imaju sve sportske organizacije  i druga pravna lica,  kao i  pojedinci  u segmentu finansiranja sportskih stručnjaka u sportskim organizacijama i drugim pravnim licima,  koje ispunjavaju sledeće uslove:             

    Da imaju svojstvo pravnog lica sa sedištem na teritoriji grada Pančeva (Ispunjenost ovog uslova podnosioci prijave i/ili zahteva dokazuju dostavljanjem rešenja APR-a o registarciji).

    Da postoje i rade najmanje godinu dana. (Ispunjenost ovog uslova podnosioci prijave i/ili zahteva dokazuju dostavljanjem rešenja APR-a o registarciji.)

    Da nisu u postupku likvidacije, stečaja i pod privremenom zabranom obavljanja delatnosti, da nemaju blokadu poslovnog računa, poreske dugove i dugove prema organizacijama socijalnog osiguranja, da nisu u poslednje dve godine pravosnažnom odlukom kažnjavani za prekršaj ili privredni prestup u vezi sa njihovom delatnošću, finansijskim poslovanjem, korišćenjem imovine, radom sa decom i sprečavanjem negativnih pojava u sportu. (Ispunjenost ovih uslova podnosioci prijave i/ili zahteva dokazuju dostavljanjem uverenja iz Prekršajnog i Privrednog suda.)

    Da imaju iskustvo u realizaciji programa i projekta za koji podnose prijavu/zahtev. (Ispunjenost ovog uslova dokazuju podnosioci prijave i/ili zahteva tako što će u prijavi/zahtevu za sufinansiranje godišnjeg programa i projekta opisati dosadašnja iskustva. Davalac sredstava zadržava pravo da zatraži dokaze od podnosioca zahteva kojima potkrepljuju svoje tvrdnje.)

    Da su ispunili svoje ugovorne i druge obaveze prema ustanovama, javnim i javno komunalnim preduzećima, čiji je osnivač grad Pančevo, zaključno sa 30.11.2021. godine. (Izjavu o ispunjenosti uslova i prihvatanju obaveza podnosioca prijave/zahteva, odnosno korisnika sredstava iz Budžeta grada Pančeva za 2022.godinu, a davalac sredstava može da zatraži na uvid sledeće dokaze: plaćene račune, potvrde ili slično, odnosno sam da pribavi dokaze od nadležnih ustanova i preduzeća.)

    Da svojim projektom podstiču i stvaraju uslove za unapređenje sporta za sve, a posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom. (Ispunjenost ovog uslova dokazuju podnosioci prijave i/ili zahteva i to u samom programu ili projektu u delu  opisa projekta.)

    Da u većoj meri unapređuje kvalitet sporta u segmentu za koji konkurišu. (Ispunjenost ovog uslova dokazuju  podnosioci prijave i/ili zahteva i to u samom programu ili projektu, u delu  opisa projekta.)

    Da je sportska organizacija koja je podnosilac prijave i/ili zahteva donela odluku kojim su porodica sa troje i više dece oslobođena plaćanja troškova članarine za decu uzrasta do 14 godina. (Ispunjenost ovog uslova dokazuje se dostavljanjem odluke o oslobađanju plaćanja troškova članarine.)

    Da je sportska organizacija koja je podnosilac prijave i/ili zahteva član Sportskog saveza Pančevo. (Ispunjenost ovog uslova dokazuju i podnosioci prijave i/ili zahteva, i to dostavljanjem potvrde Sportskog saveza Pančevo da je sportska organizacija – podnosilac prijave član Sportskog saveza Pančevo.)

    Uplata Gradske administrativne takse u iznosu od 129,00 dinara na račun broj: 840-742241843-03, broj modela: 97, poziv na broj: 02-226, namena Tarifni broj 1. Odluke o gradskim administrativnim taksama („Službeni list grada Pančeva“ br. 16/08, 26/09, 25/10, 38/12, 24/13, 29/14, 14/15, 37/15, 38/16, 33/17, 34/18, 41/19 i 70/20).

    4. Rok

    Rok za predaju konkursne dokumentacije za sufinansiranje godišnjih programa i projekata u oblasti sporta u gradu Pančevu za 2022. godinu je do 31. decembra 2021. godine). Javni poziv je objavqen u nedeljnom listu „Pančevac“ i na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva, (www.pancevo.rs).

    Prijava sa potpunom konkursnom dokumentacijom predaje se u prostorijama Sportskog saveza Pančevo, Masarikova 1a (u vremenu od 8 do 15 časova), sa naznakom: “Javni poziv za sufinansiranje godišnjih programa i projekata u oblasti sporta u gradu Pančevu za 2022.godinu“ sa nazivom oblasti: predškolski i školski sport, sportska rekreacija, takmičarski sport, sport u naseljenim mestima sa teritorije grada Pančeva, sport osoba sa invaliditetom,  organizacija sportskih manifestacija od  interesa za grad Pančevo  i Programi i projekti od posebnog značaja za grad Pančevo.

    Prijave i potpunu dokumentaciju dostaviti u zatvorenoj koverti sa napomenom » NE OTVARAJ – JAVNI POZIV«

    Prijave se mogu dostaviti i preporučenom pošiljkom putem pošte.

    Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje!

    5. Dodatne informacije

    Sve dodatne informacije u vezi sa javnim pozivom mogu se dobiti Biljane Mioč svakog radnog dana od 8 do 15  časova putem telefona broj  308 830 lokal 907 064/866-22-90 ili putem mail-a [email protected]

    Gradonačelnik grada Pančeva poziva sve zainteresovane sportske organizacije i druga pravna lica da svojim programima i projektima konkurišu za sufinansiranje svojih godišnjih aktivnosti u oblasti sporta u sledećim segmentima:

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Red vožnje Pantransporta tokom praznika

    Pantransport će od sutra, 1. maja, zaključno sa ponedeljkom, 6. majem, svoje polaske na svim međumesnim i gradsko - prigradskim linijama obavljati prema režimu reda vožnje za nedelju i dane […]

    PANČEVO: Kako da proverite da li ste na biračkom spisku

    Deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Pančeva, na osnovu koga će se 2. juna 2024. godine održati izbori za odbornike Skupštine grada Pančeva, izložen je na uvid u Gradskoj upravi […]