Ekonomija

Pravila za isključenje sa daljinskog grejanja

Pančevo, Sre, 13/07/2016 - 14:18
Vladimir Đoković


PANČEVO, 13. jul - Odlukom da prihvati Pravilnik o uslovima i postupcima za isključenje i ponovno priključenje kupaca usluge daljinskog grejanja Gradsko veće je omogućilo da zainteresovani korisnici usluga JKP Grejanje pokrenu postupak skidanja sa ovog sistema.  Po zahtevima za isključenje JKP Grejanje postupa u periodu od 1. maja do 1. septembra.

Za isključenje neophodan je eleborat o tehničkim mogućnostima, koji se izrađuje za svaki zahtev posebno. Može ga uraditi JKP “Grejanje” ili neko drugo pravno lice koje ima ovlašćenje. Uz eleborat koji podnosioci zahteva plaćaju, neophodno je da su izmirili dugove, kao i da podnesu dokaz o vlasništvu – istakla je Biljana Grbić iz JKP “Grejanja”.

Sa sistema daljinskog grejanja zainteresovani se mogu isključiti isključivo o svom trošku. I to samo ako postoje tehničke mogućnosti za potpunu obustavu toplotne energije. Uslov za vlasnike stanova po višespratnicama je da prilože i  pisanu saglasnost 65% vlasnika grejane površine priključenih na jednu toplotnu podstanicu, odnosno na posebnu granu u razdelniku u zajedničkoj toplotnoj podstanici koja poseduje sopstveno merilo.

V. Đ.
MarketingNajnovije vesti