• PANČEVO: Duže od pola godine školsko dvorište nebezbedno za učenike – gde je zapelo?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Lepo vreme stiže, a u vreme korone dvorište škole „Nikola Tesla“ u većem delu nije za korišćenje. A kada će ponovo biti nije izvesno. Evo šta je portal 013info saznao o temi preko zvaničnih podataka inspekcije. 
     
    Pančevački građevinski inspektor izašao je 3. marta na prostor dvorišta škole „Nikola Tesla“ koji se ne koristi i utvrdio da je zgrada grafičke industrije vlasništvo Štamparije „6. Oktobar“ u stanju koje i dalje predstavlja opasnost po zdravlja i život ljudi, okolinu i susedne objekte. 
     
    – Na osnovu ovako utvrđenog činjeničnog stanja, građevinski inspektor će u zakonom predviđenom roku, postupiti u skladu sa svojim ovlašćenjima i doneti novo rešenje, navodi se odgovoru Sekretarijata za inspekcijske poslove povodom interesovanja o stanju dvorišta te škole posle požara u štampariji. 
     
    Sekretarijat  napominje da ima saznanja da je Štamparija podnela zahtev za uklanjanje objekta u ulici Dr. Kasapinovića gradskom Sekretarijatu za urbanizam, građevinske, stambeno komunalne poslove i saobraćaj Grada Pančeva. 
     
    Inače, gradska građevinska inspekcije 31. avgusta prošle godine donela je rešenje o zabrani korišćenja zgrade stare štamparije koja je trebalo da traje dok se ne otklone nedostaci. 
     
    Od vlasnika tog objekta zatraženo je da izvrši neophodne radove kako bi se otklonili uočeni nedostaci na objektu koji predstavljaju neposrednu opasnost za život i zdravlje ljudi i bezbenost okoline, kao i da do završetka takvih radova obezbedi sigurnost lica i stvari u neposrednoj blizini. 
     
    Inspekcija je tada ostavila rok od 30 dana. 
     
    Školi „Nikola Tesla“ ali i drugim komšijama stare štamparije, rešenjem inspektora zabranjeno je korišćenje dela dvorišta. Prostora u kome je bezbednost dovedena u pitanje. 
     
    Polovinom septembra na to rešenje žalili su se vlasnici – Štamparija „6. Oktobar“ a drugostepeni organ – pokrajinski sekretarijat je poništio rešenje gradske inspekcije i naložio da ponovo odlučuje. 
     
    Takva odluka doneta je 23. novembra a u gradsku inspekciju stigla je 17. decembra. 
     
    Kada će i kako dvorište škole biti ponovo slobodno i sigurno za pančevačke učenike tek će se videti. 
     

    Lepo vreme stiže, a u vreme korone dvorište škole „Nikola Tesla“ u većem delu nije za korišćenje. A kada će ponovo biti nije izvesno. Evo šta je portal 013info saznao o temi preko zvaničnih podataka inspekcije. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija