Justicia Foto: pixabay
Hronika

Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda u Pančevu: Tri i po godine zatvora za držanje i preradu marihuane u Dupljaji

Izvor: 
013info/Tanjug Sub, 14/11/2020 - 18:25











Apelacioni sud u Beogradu je na tri i po godine zatvora osudio Dragana M. zbog optužbi da je neovlašaćeno prerađivao i radi prodaje držao marihuanu.

Ovom presudom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu, kojom je Dragan M. osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnje i stavljanje u promet ma opojnih droga.

Okrivljeni Dragan M. je oglašen krivim što je 18. septembra 2017. godine, u Dupljaji, neovlašćeno prerađivao i radi prodaje držao opojnu drogu kanabis, tako što je u dvorištu kuće iz platnenog džaka vadio sasušene stabljike indijske konoplje i metalnim makazama sekao i odvajao cvetove od stabljika a zatim ih stavljao u džakove, da bi u momentu kada je na ulaznoj kapiji kuće ugledao policijske službenike počeo da beži ka zadnjem dvorištu kuće i preko krovova ekonomskih prostorija pobegao u visoko rastinje iza njegove kuće i udaljio se u nepoznatom pravcu, oglušivši se o naređenje policije da stane, ostavivši u dvorištu kuće i ambaru platnene džakove i kartonske kutije u kojima se nalazila opojna droga marihuana i to ukupno 1038,53 grama, kaže se u prvostepenoj presudi.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o krivičnoj sankciji, pravilno je prvostepeni sud kao olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog cenio pre svega činjenicu da se radi o mladoj osobi, njegove socijalne i matrijalne prilike, dok je od otežavajućih okolnosti cenio njegov raniji život, pa ga je pravilno osudio na kaznu  zatvora u trajanju od 3 godine i 6 meseci nalazeći da je ista srazmerna težini izvršenog krivičnog dela, stepena krivice okrivljenog i stepena ugroženosti zaštićenog dobra ali neophodna za ostvarenje svrhe kažnjavanja.

 

 

 








Marketing



Najnovije vesti