• Asfaltiranje počelo – širina asfalta i dalje sporna za deo Novoseljana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Posle protesta dela meštana Banatskog Novog Sela oko širine kolovoza u ulicama koje se asfaltiraju kroz javno privatno partnerstvo, što je završeno kompromisom da će širine biti i veće od 4,2 metra „gde je to moguće“ stanovnici ulici Mihajla Pupina su uznemireni. Saša Rajin iz te ulice kaže da je iz pripremnih radova javno da će dobiti ulicu maksimalno široku od 4,5 metara što tvrdi nije funkcionalo. Najavljuje da će sa dvadesetak komšija blokirati radove na asfaltiranju čiji početak očekuje ove nedelje ako ta ulica ne bude širine od najmanje 4,8 metara – što je tvrdi funcionalni minimum za dvosmernu ulicu.

    „Načuli smo da će neće raditi kolovoz širi od 4,5 metara iako ima prostora za šire, a uostalom sve ulice prema ranijim projektima Mesne zajednice imale su širinu od pet metara. Niko iz mesne zajednice se ne pojavljuje, nemamo pravu informaciju. Nezvanično oni prebacuju na izvođače, a izvođači radova na njih. Pokušaćemo u ponedeljak još jednom kod njih da saznamo kolika će biti širina. Spremni smo da blokiramo radove ako krenu u asfaltiranje od 4,5 metara. Makar ostali bez asfalta“, kaže on za 013info.

    Rajin se nada da će asfaltiranje, kada bude počelo ove nedelje, ipak biti u širini od bar 4,8 metara pa neće biti potrebe za akcijom komšija. Očekuje da  i delovi ulica u selu koji su do sada asfaltirani u manjim širinama budu dorađeni i prošireni, jer ne voze Novoseljani svako samo svojom ulicom.

    Napominje da je recimo deo ulice Bratstva jedinstva, koju Novoseljeni zovu „Široki sokak“ iz očiglednih razloga –  ekstremno velike širine, asfaltiran u širini 4,2 metra dok je širina novog asfalta u Žarka Zrenjanina 4,7 metara što je takođe nedovoljno.

     

    Posle protesta dela meštana Banatskog Novog Sela oko širine kolovoza u ulicama koje se asfaltiraju kroz javno privatno partnerstvo, što je završeno kompromisom da će širine biti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]