Foto: pixabay
Hronika

BANATSKO NOVO SELO: Dvadeset godina robije za obljubu maloletne ćerke

Izvor: 
013info Pet, 30/10/2020 - 11:55

U petak, 30. oktobra, Viši sud u Pančevu javno je objavio prvostepenu presudu kojom je okrivljeni Jović Vlajko iz Banatskog Novog Sela (1977) oglašen krivim zbog izvršenja krivičnih dela obljuba zloupotrebom položaja i trgovina ljudima i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u maksimalnom trajanju od 20 godina u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru, a povodom optužnice Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, od 13. jula 2020. godine.

 
Takođe, prema okrivljenom je produžen pritvor do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija.
 
Okrivljenom se optužnicom stavljalo na teret da je u vremenoskom periodu od marta do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom svog položaja roditelja naveo na obljubu malolento lice koje mu je povereno radi staranja i vaspitavanja, tako što je u svojoj kući u dva navrata izvršio obljubu sa svojom maloletnom ćerkom rođenom 2003. godine, a tokom jedne od obljuba tražio od nje da drži uključenu kameru na mobilnom telefonu, na koji način je napravljen snimak seskualnog čina.
 
Takođe, okrivljenom se optužnicom stavljalo na teret da je od početka 2019. godine do aprila 2020. godine, u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom poverenja i donosa zavisnosti, te teških prilika svoje maloletne ćerke, vrbovao istu da se prostituiše tražeći da na taj način zarađuje novac, u koju svrhu je pozivao i dovodio migrante u kuću i nudio im oštećenu za prostituciju, a takođe je u svrhu pribavljanja klijenata, podelio preko jedne društvene mreže sa više različitih naloga snimak seksualnoh čina između njega i oštećene, kao i tri njene nage fotografije koje je sam načinio., navodi se u saopštenju VJT.MarketingNajnovije vesti