Radnici na stanici čekaju plate Foto: V. Đ.
Hronika

BIVŠI RADNICI ATP-a: Da li su blokade jedini način da nam se isplate julske plate?

Izvor: 
013info Čet, 13/08/2020 - 18:32

Radnici ATP su opet prevareni i izigrani jer je na sastanku sa gradonačelnikom Pavlovom i direktorom JKP ATP Bojanom Bojanićem koji je bio 30. jula dogovoreno i obećano da julska plata i godišnji odmor budu isplaćeni do 10. avgusta međutim to nije ispunjeno, navodi više bivših radnika ATP-a na čelu sa Vladimirom Kuharikom u dopisu portalu 013info.rs kojim se obraćaju javnosti.

"Iz Gradske uprave ne dobijamo nikakav odgovor pošto nikog nema a direktor kao i svaki put "ne zna"!!! Do sada su blokade autobuske stanice i autobaze ATP-a uvek imale pozitivan ishod za radnike ATP-a. Da li je to jedini način da radnici ostvare svoja prava?", zapitala se ova grupa radnika.

Oni se pitaju i kako da veruju da će otpremnine biti isplaćene u zakonskom roku ako se ne poštuje dogovor u vezi sa platama.

Podsetimo, posle uporne danonoćne višednevne blokade ulaza u autobazu koju sada koristi Pantrasport radnici ATP-a su napravili dogovor sa gradskim vlastima i kao tehnološki višak potpisujući raskide ugovora o radu 31. jula napustili to gradsko javno preduzeće.

Kako saznaje portal 013info.rs Pantrasport je protiv više radnika ATP-a koje smatra kolovođama julskih blokada podneo tužbe za ometanje poseda u kojima traži milionsku štetu. 

 
MarketingNajnovije vesti