Sud Pančevo
Hronika

Dve tužbe protiv RTV Pančevo

Pančevo, Čet, 01/11/2018 - 13:14
Vladimir Đoković

Prema informaciji koju smo dobili iz Osnovnog suda u Pančevu protiv RTV Pančevo podnete su tokom oktobra dve tužbe za nadoknadu nematerijalne štete.

Osnovni sud u Pančevu doneo je rešenje kojim je odredio da je stvarno i mesno nadležni sud u stvari Viši sud u Beogradu. U međuvremenu je rešenje suda po tužbi čiji je osnov nematerijalna šteta Ružice Beč postalo pravnosnažno pa će Osnovni sud spise dostaviti Višem sudu u Beogradu na dalje postupanje.

Osnovni sud u Pančevu isto je postupio i povodom tužbe B.B. iz Pančeva koja je istog dana podneta protiv RTV Pančevo po istom osnovu. Rok za žalbu po rešenju suda je u toku, objasnili su iz suda, a do sada žalbi nema.

Kako je objašnjeno osnov za utvrđivanje nadležnosti Višeg suda u Beogradu je u zakonima koji određuju uređenje i nadležnost sudova kojima je određeno da taj sud vodi postupke u kojima su tužena sredstva informisanja.

Polovinom godine Ružica Beč je smenjena sa mesta direktorke gradske predškolske ustanove “Dečja radost”. Tada je o tim događajima izveštavala i RTV Pančevo. U prilozima je spominjan i njen suprug Borisav Beč.
MarketingNajnovije vesti