Švercovan nakit Foto: Uprava carina
Hronika

FOTO: "Okićeni" putnik zaustavljen na prelazu Vatin

Izvor: 
021 Pet, 28/01/2022 - 17:15Carinici su u saradnji sa policijom, 24. januara, na prelazu Vatin, zaustavili putnika koji je na sebi nosio pregršt nakita koji nije prijavio.
 

Prekršaj je otkriven u kasnim večernjim časovima, kada je na prelaz Vatin pristigao mercedes rumunskih registarskih oznaka kojim je jedan putnik putovao ka Rumuniji.

 
 
Švercovan nakit
Foto: Uprava carina
nakit2.jpg

 

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, ali je, nakon što je izdvojen za detaljnu kontrolu, usledilo iznenađenje.

 
Carinici su oko vrata i u džepovima ovog putnika pronašli 15 zlatnih lančića, 4 lančića od belog zlata, 12 narukvica i 4 prstena.
 
 
Švercovan nakit
Foto: Uprava carina
nakit3.jpg

 

Iz Uprave carine podsećaju putnike na obavezu prijavljivanja dragocenosti ukoliko na sebi ili u prtljagu nose dosta nakita. Veoma je važno da se nakit prijavi, jer ukoliko se to ne učini, carinici će veće količine nakita tretirati kao neprijavljene dragocenosti, zbog čega se putnici lako mogu naći u prekršaju.

"Da biste sebe poštedeli neprijatnosti i rizika da vam nakit bude privremeno ili trajno oduzet, najsigurnije je da prijavite sve dragocenosti koje nosite sa sobom", navode iz Uprave carine.

Švercovan nakit
Foto: Uprava carina
nakit1.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti