Deponija
Hronika

I Banatsko Novo Selo ima svoju deponiju koja tinja i dimi se

Izvor: 
013info Sub, 21/08/2021 - 23:04


Meštanin Banatskog Novog Sela Savo Dimić obratio nam se u muci jer niko danima ne rešava problem mesne deponije u tom mestu, gde je vatra ugašena pre više od sedam dana, ali dim i dalje ugrožava stanovnike više ulica, a prve su na udaru Petra Kočića i Omladinska, koje su vazdušnom linijom na oko 500 metara daleko.

Savo kaže da se obraćao svima nadležnima, od Mesne zajednice i tamošnjeg JKP-a do gradskog Sekretarija za zaštitu životne sredine, jer dim sa deponije koja tinja, kako ga vetar i vazdušni pritisak donesu, guši ljude u Banatskom Novom Selu.

Objašnjava da je na seoskoj deponiji neselektivno odlagan otpad koji posle gašenja površinskog sloja negde po dubini đubreta tinja i dimi.

Navodi da se i pod slabim svetlom koje daje led ulična rasveta povremeno jasno vidi kako se dim kreće.

Ističe da je neizdrživo živeti na plus 40 kada se zbog dima sa deponije koji se povremeno pojavljuje ne smeju ni prozori noću držati otvoreni. Meštani koji su ugroženi, kaže, bukvalno su ostavljeni da se u tim periodima kad naiđe dim guše.

Kaže kada je gorela deponija pre dve, tri godine onda se kopalo u dubinu, pa je ugašeno detaljno i ozbiljno, ali je od tada puno novog đubreta stiglo na tu deponiju kojom upravlja JKP iz Banatskog Novog Sela.

Savo smatra da problem taj JKP ne može sam da reši, kao uostalom ni Mesna zajednica, jer je nedostatak tehnike i novca.

Opisujući aktuelnu nevolju ne propušta da kaže i da se deponija proširila i do 3. ulaza u groblje.

Napominje da je Banatsko Novo Selo jedno od najbrojnijih na teritoriji Grada Pančeva i da zaslužuje gradsku podršku u rešavanju problema koji opterećuju meštane.

Inače, Novoseljani koje smo kontaktirali kažu da se „neprijatan miris nastao zbog sagorevanja“, kraće dim,  može osetiti i u centru sela.

Deponija BNS
236462988_220779616724863_7106618559069180146_n.jpgMarketingNajnovije vesti