• Igor Jankov: Potonuli smo za par sekundi – spasao me ribar

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Posle sudara sa baržom i potonuća broda u večernjim satima u nedelju  Igor Jankov uspeo je da ispliva i da se održi na Dunavu dok ga nije spasao ribar. Trenutno se oporavlja od promrzlina u pančevačkoj bolnici.

    – Vraćali smo se sa Dunava brodom Milenkovim i negde kod Milja, čini mi se otprilike, brod je jedan išao prema Beogradu nama u susret. Mi smo prošli pored njega i odjednom se čuo jak udarac. I u momentu za par sekundi mi smo potonuli. Kompletan brod na kome smo bili ja i Milenko. Ja sam uspeo nekako da isplivam. Ne znam ni ja tačno kuda i kako. Noć je bila. Mrak. Dozivao sam prvo Milenka, pokušao sam, misleći da je i on izašao… Nisam ga našao. Posle sam plutao, plivao Dunavom i zvao upomoć. I naišao je ribar čamcem koga sticajem okolnosti znam. Uvukao me u čamac i dovukao na obalu. Spasao me, svedoči o tome kako je uspeo da se spasi Igor Jankov.

    Igor Jankov se oporavlja na odeljenju hirurgije pančevačke Opšte bolnice.

    – Pacijent Jankov Igor 1964. godište je primljen 4. decembra, u nedelju, sinoć negde oko pola 9 u pančevačku bolnicu. Primljen je kao utopljenik. Kao čovek koji je iz čamca ispao u hladni Dunav i koji se spasio. Dok je drugi čovek koji je bio u čamcu nestao i za njime se još traga. Igora smo primili sa promrzlinama po celom telu . Na svu sreću povrede nisu bile teške prirode. Odmah je pregledan od više specijalista, uzete su laboratorije i uključena je infuzija. Tako da se trenutno radi o lakšim povredama, u smislu lakših promrzlina po celom telu i lakšim oblikom šoknog stanja koje se dešava u tim situacijama. Tako da se trenutno nalazi na našem hirurškom odeljenju. U dobrom je stanju i za sada je stabilan. Zadržali smo ga samo da bi ga pratili dan-dva. Milslim da će se vrlo brzo oporaviti i biti pušten na kućni oporavak već u utorak ili sredu, izjavio je načelnik hirurgije Opšte bolnice Pančevo dr Minja Stojanović.

    Kako su neki mediji preneli, pored Jankova u čamcu je bio i Milenko Uvalin. Za kojim od tada traje potraga.

    Posle sudara sa baržom i potonuća broda u večernjim satima u nedelju, Igor Jankov uspeo je da ispliva i da se održi na Dunavu dok ga nije spasao ribar. Trenutno se oporavlja od promrzlina u pančevačkoj bolnici.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]