• JUŽNI BANAT: U 2020. godini Poreska uprava zatvorila 4 pekare i 9 ugostiteljskih objekata – zbog fiskalnih računa i neprijavljenih radnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ovih dana mogli smo da vidimo da su u našem gradu od strane Poreske uprave zatvoreni pojedini lokali.  Poreska uprava potvrdila je da je od početka 2020. godine sprovela 44 kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i radnopravnog statusa zaposlenih u pekarskim radnjama i ugostiteljskim objektima na teritoriji Grada Pančeva i Južnog Banata.

    „Kod poreskih obveznika koji su kontrolisani, utvrđene su nepravilnosti neizdavanja fiskalnih računa i angažovanja neprijavljenih radnika. Izrečene su mere privremenog zatvaranja objekata, a protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave pred nadležnim prekršajnim sudovima“, navodi se u odgovoru na interesovanje 013info.rs.

    Od toga sprovedena je kontrola 21 pekarske radnje, a zbog utvrđenih nepravilnosti neizdavanja fiskalnih računa, privremeno je zatvoreno četiri objekta. Poreska uprava navodi da su podnete i prekršajne prijave protiv odgovornih lica pred nadležnim prekršajnim sudovima.

    „Sprovedene su i 23 kontrole ugostiteljskih objekta. Privremeno je zatvoreno 9 objekata zbog utvrđenih nepravilnosti i to u dva objekta zbog angažovanja neprijavljenih radnika i u sedam objekata zbog neizdavanja fiskalnih računa.Protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave pred nadležnim prekršajnim sudovima“, navodi se u odgovoru Poreske uprave.

     

    Ovih dana mogli smo da vidimo da su u našem gradu od strane Poreske uprave zatvoreni pojedini lokali. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]