Lekovi za pse Foto: Uprava carina
Hronika

Krijumčarili lekove za pse u kamionu vršačkih registarskih oznaka

Izvor: 
013info Uto, 12/10/2021 - 23:39


Carinici su u saradnji sa policijom 11. oktobra 2021. godine na prelazu Vatin u jednom naizgled praznom kamionu otkrili i zaplenili kutije pune krijumčarenih lekova za pse.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven tokom izlazne kontrole kamiona vršačkih registarskih oznaka, čiji je vozač prijavio da je vozilo prazno i da ide na utovar u Rumuniju.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, 44-godišnji vozač je odgovorio da nema ništa.

Međutim, prilikom otvaranja prikolice otvorio je samo jedno krilo vrata nadajući se da carinik neće zavirivati šta se nalazi iza drugog krila, a baš na tom mestu nalazile su se dve kutije koje vozač nije pomenuo.

Kutije su bile pune preparata ''Prazinon Plus'' koji služi za prevenciju i lečenje infekcija pasa i štenadi koje izazivaju paraziti. Ukupno je otkriveno 4.800 tableta pomenutog leka.

Iskustva carinika govore u prilog tome da izbor robe koja se krijumčari zavisi isključivo od toga koliki profit se može ostvariti na razlici u ceni i da li za tom robom postoji potražnja.

Krijumčarenje lekova, kako za životinje, tako i za ljude, nije retka pojava o čemu svedoči i podatak da je tokom prošle godine zaplenjeno skoro milion raznih lekova čija zdravstvena ispravnost je krajnje upitna s obzirom da takvu robu ne prati nikakva dokumentacija.

 
MarketingNajnovije vesti