Justicia Foto: pixabay
Hronika

Maja Šormaz izabrana za sudiju Prekršajnog suda u Pančevu

Izvor: 
021 Čet, 14/10/2021 - 22:53


Poslanici Skupštine Srbije danas su, na predlog Visokog saveta sudstva, izabrali Maju Šormaz za sudiju Prekršajnog suda u Pančevu.

Ona je do sada bila sudijski pomoćnik u Višem sudu u Pančevu.
 
Šormaz u Višem sudu odnedavno obavlja i posao portparola.

Uz Maju Šormaz, izabrano je još devet sudija za sudove u Novom Sadu, Surdulici, Beogradu, Zaječaru i Kragujevcu, od 17 predloženih kandidata.

Za sudije Osnovnog suda u Novom Sadu izabrani su Mirna Vujičić Bursać, Marko Petrović, Jelena Obrenov i Miloš Sekulić.
 
Valentina Cvetković i Sunčica Cvetković izabrane su za sudije Osnovnog suda u Surdulici.
 
Za sudiju Prekršajnog suda u Beogradu izabrana je Aleksandra Šućur, a Prekršajnog suda u Zaječaru Gabriola Ivanov.
 
Za sudiju Privrednog suda u Kragujevcu izabran je Ilija Đorović. 
 
Skupština Srbije za sudije nije izabrala sedam kandidata čiji su predlog za izbor juče osporili poslanci poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - za našu decu" Dejan Kesar i Uglješa Mrdić.
 
Kesar je osporio predlog za izbor pet kandidata za sudije koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a Mrdić još dva kandidata “zato što ne ispunjavaju osnovne bezbednosne kriterijume”.
 
Kesar je osporio izbor tužilačkog pomoćnika u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu Jelene Srdanović, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Loznici, sudijskog pomoćnika u Osnovnom sudu u Požarevcu Svetlane Jović, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Majdanpeku i sudijskog pomoćnika u Prekršajnom sudu u Beogradu Minu Borota Ristić, koja je predložena za sudiju u tom sudu.
 
Kesar je osporio i izbor sudijskog pomoćnika u Prekršajnom sudu u Zaječaru Milijane Jovnaš, koja je predložena za sudiju u tom sudu, kao i sudijskog pomoćnika u Prekršajnom apelacionom sudu Nataše Rubežić, koja je predložena za sudiju u Prekršajnom sudu u Kraljevu.
 
Mrdić je osporio izbor za sudije korisnica početne obuke na Pravosudnoj akademiji Nine Atanacković Sulomar, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Senti, i Milane Petrović, koja je predložena za sudiju Prekršajnog suda u Bačkoj Palanci.
 
 
 MarketingNajnovije vesti