• Maja Šormaz izabrana za sudiju Prekršajnog suda u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Poslanici Skupštine Srbije danas su, na predlog Visokog saveta sudstva, izabrali Maju Šormaz za sudiju Prekršajnog suda u Pančevu.

    Ona je do sada bila sudijski pomoćnik u Višem sudu u Pančevu.
     
    Šormaz u Višem sudu odnedavno obavlja i posao portparola.

    Uz Maju Šormaz, izabrano je još devet sudija za sudove u Novom Sadu, Surdulici, Beogradu, Zaječaru i Kragujevcu, od 17 predloženih kandidata.

    Za sudije Osnovnog suda u Novom Sadu izabrani su Mirna Vujičić Bursać, Marko Petrović, Jelena Obrenov i Miloš Sekulić.
     
    Valentina Cvetković i Sunčica Cvetković izabrane su za sudije Osnovnog suda u Surdulici.
     
    Za sudiju Prekršajnog suda u Beogradu izabrana je Aleksandra Šućur, a Prekršajnog suda u Zaječaru Gabriola Ivanov.
     
    Za sudiju Privrednog suda u Kragujevcu izabran je Ilija Đorović. 
     
    Skupština Srbije za sudije nije izabrala sedam kandidata čiji su predlog za izbor juče osporili poslanci poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Dejan Kesar i Uglješa Mrdić.
     
    Kesar je osporio predlog za izbor pet kandidata za sudije koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a Mrdić još dva kandidata “zato što ne ispunjavaju osnovne bezbednosne kriterijume”.
     
    Kesar je osporio izbor tužilačkog pomoćnika u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu Jelene Srdanović, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Loznici, sudijskog pomoćnika u Osnovnom sudu u Požarevcu Svetlane Jović, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Majdanpeku i sudijskog pomoćnika u Prekršajnom sudu u Beogradu Minu Borota Ristić, koja je predložena za sudiju u tom sudu.
     
    Kesar je osporio i izbor sudijskog pomoćnika u Prekršajnom sudu u Zaječaru Milijane Jovnaš, koja je predložena za sudiju u tom sudu, kao i sudijskog pomoćnika u Prekršajnom apelacionom sudu Nataše Rubežić, koja je predložena za sudiju u Prekršajnom sudu u Kraljevu.
     
    Mrdić je osporio izbor za sudije korisnica početne obuke na Pravosudnoj akademiji Nine Atanacković Sulomar, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Senti, i Milane Petrović, koja je predložena za sudiju Prekršajnog suda u Bačkoj Palanci.
     
     
     

    Poslanici Skupštine Srbije danas su, na predlog Visokog saveta sudstva, izabrali Maju Šormaz za sudiju Prekršajnog suda u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]