Foto: Mreža 21
Hronika

Majka prebijene devojčice iz Pančeva: Preplašena je, ne može više nigde da ide sama

Izvor: 
Novosti Pet, 18/10/2019 - 10:32

Slučaj vršnjačkog nasilja u kome su dve četrnaestogodišnjakinje u subotu uveče u Pančevu napale i pretukle A. P. (14), drugaricu iz škole, završio je kod sudije za maloletnike Višeg suda u gradu na Tamišu. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, policija je jednu od devojčica osumnjičenu za napad tek u sredu uveče privela na saslušanje, u pratnji roditelja, a ona je u policiji priznala krivicu.

Nakon što je snimak nasilja, koji se dogodio na uglu ulica Kraljevića Marka i Cara Lazara u Pančevu, odjeknuo u javnosti i proširio se društvenim mrežama, a indident prijavljen policiji, slučaj je završio u Višem javnom tužilaštvu.

- Podneli smo sudiji za maloletnike zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema dva maloletnika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično delo nasilničko ponašanje - navode za "Novosti" u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu. - Njima se stavlja na teret da su nasiljem i drskim ponašanjem prema oštećenoj teže remetile javni red i mir, pri čemu su napadnutoj maloletnici nanele lake telesne povrede. Tužilaštvo je u zahtevu zatražilo da se u toku pripremnog postupka saslušaju maloletnice i ispita oštećena.

Kako za "Novosti" prepričava majka napadnute devojčice Maja Vuković, njena ćerka, koja inače pohađa osmi razred OŠ "Branko Radičević", još je u šoku i tek se u četvrtak vratila u školu.

- Ne sme nigde da ide sama, uplašena je, a tek od četvrtka je bila u stanju da se vrati na nastavu - navodi Vukovićeva. - Svi mi, pa i drugari iz razreda i njena razredna pokušavamo da joj pomognemo da se što pre oporavi.

Majka se priseća te nemile večeri kada je njena ćerka uplakana uletela u kuću prijateljice kod koje su bile. Otišla je sa društvom da prošeta, a vratila se u modricama.

- U jednom trenutku me je pozvala da mi kaže da će da odu do Narodne bašte, kao i da će drug da je doprati - objašnjava majka devojčice A. P. - Inače, nikada se ne vraća sama, uvek je neko čeka. Drug ju je ispratio do raskrsnice, a nedaleko od tog mesta stanuje moja drugarica kod koje smo bile smeštene jer nam se kuća renovira. Rekla mu je da se vrati nazad, a da ona odatle može sama. Devojčice koje su je napale tu su čekale i krenule su da joj dovikuju pogrdne reči. Ona ih je ignorisala. U jednom momentu, jedna ju je ščepala za kapuljaču i počela da davi, dok joj je druga uhvatila ruke i uhvatila za punđu i krenula da udara rukama i nogama.

Ceo tekst možete pročitati na sajtu Novosti.
MarketingNajnovije vesti