• Majka prebijene devojčice iz Pančeva: Preplašena je, ne može više nigde da ide sama

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Slučaj vršnjačkog nasilja u kome su dve četrnaestogodišnjakinje u subotu uveče u Pančevu napale i pretukle A. P. (14), drugaricu iz škole, završio je kod sudije za maloletnike Višeg suda u gradu na Tamišu. Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, policija je jednu od devojčica osumnjičenu za napad tek u sredu uveče privela na saslušanje, u pratnji roditelja, a ona je u policiji priznala krivicu.

    Nakon što je snimak nasilja, koji se dogodio na uglu ulica Kraljevića Marka i Cara Lazara u Pančevu, odjeknuo u javnosti i proširio se društvenim mrežama, a indident prijavljen policiji, slučaj je završio u Višem javnom tužilaštvu.

    – Podneli smo sudiji za maloletnike zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema dva maloletnika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično delo nasilničko ponašanje – navode za „Novosti“ u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu. – Njima se stavlja na teret da su nasiljem i drskim ponašanjem prema oštećenoj teže remetile javni red i mir, pri čemu su napadnutoj maloletnici nanele lake telesne povrede. Tužilaštvo je u zahtevu zatražilo da se u toku pripremnog postupka saslušaju maloletnice i ispita oštećena.

    Kako za „Novosti“ prepričava majka napadnute devojčice Maja Vuković, njena ćerka, koja inače pohađa osmi razred OŠ „Branko Radičević“, još je u šoku i tek se u četvrtak vratila u školu.

    – Ne sme nigde da ide sama, uplašena je, a tek od četvrtka je bila u stanju da se vrati na nastavu – navodi Vukovićeva. – Svi mi, pa i drugari iz razreda i njena razredna pokušavamo da joj pomognemo da se što pre oporavi.

    Majka se priseća te nemile večeri kada je njena ćerka uplakana uletela u kuću prijateljice kod koje su bile. Otišla je sa društvom da prošeta, a vratila se u modricama.

    – U jednom trenutku me je pozvala da mi kaže da će da odu do Narodne bašte, kao i da će drug da je doprati – objašnjava majka devojčice A. P. – Inače, nikada se ne vraća sama, uvek je neko čeka. Drug ju je ispratio do raskrsnice, a nedaleko od tog mesta stanuje moja drugarica kod koje smo bile smeštene jer nam se kuća renovira. Rekla mu je da se vrati nazad, a da ona odatle može sama. Devojčice koje su je napale tu su čekale i krenule su da joj dovikuju pogrdne reči. Ona ih je ignorisala. U jednom momentu, jedna ju je ščepala za kapuljaču i počela da davi, dok joj je druga uhvatila ruke i uhvatila za punđu i krenula da udara rukama i nogama.

    Ceo tekst možete pročitati na sajtu Novosti.

    Slučaj vršnjačkog nasilja u kome su dve četrnaestogodišnjakinje u subotu uveče u Pančevu napale i pretukle A. P. (14), drugaricu iz škole, završio je kod sudije za maloletnike Višeg suda u gradu na Tamišu. Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, policija je jednu od devojčica osumnjičenu za napad tek u sredu uveče privela na saslušanje, u pratnji roditelja, a ona je u policiji priznala krivicu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]