Hronika

MUP: Angažovani svi raspoloživi resursi na otkrivanju prekršaja

Izvor: 
MUP Srbije Uto, 11/08/2015 - 19:19

Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić apelovao je na vozače da na prvi znak umora ili smanjene pažnje naprave pauzu, kao i da striktno poštuju saobraćajne propise.

"Bezbednost saobraćaja je ugroženija leti jer je vozačima koncentracija niža usled vrućina, dugih putovanja i zadržavanja na naplatnim rampama i graničnim prelazima", naglasio je načelnik.

Rebić je kazao da tokom letnjih meseci bezbednost ugrožavaju i pojačan intenzitet saobraćaja i veći broj motocikala, bicikala, poljoprivrednih mašina i teretnih vozila, koja se na putevima kreću sporije. 

"Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno sprovode pojačane kontrole brzine kretanja vozila, vožnje pod dejstvom alkohola, korišćenja sigurnosnih pojaseva na prednjim i zadnjim sedištima, kao i nošenje zaštitnih kaciga vozača i putnika na motociklima i mopedima", objasnio je Rebić i dodao da su angažovani svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi na otkrivanju prekršaja koji doprinose nastanku saobraćajnih nezgoda. 
MarketingNajnovije vesti