Hronika

MUP: Devet poginulih i 100 povređenih u saobraćajnim nezgodama proteklog vikenda

Pančevo, Pon, 29/07/2019 - 12:40
Aleksandar Stojković


Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije apelovala je danas na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i tako sačuvaju svoj i tuđe živote. 

„Proteklog vikenda u saobraćajnim nezgodama u Srbiji život je izgubilo devet osoba, dok je 100 ljudi povređeno. Prve analize pokazuju da su najčešći uticajni faktori ovih saobraćajnih nezgoda bili neprilagođena brzina, nepropisno preticanje, a simptomatično je i da veliki broj učesnika nije koristio sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode“, ukazao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije. 

On je istakao da saobraćajna policija od početka letnje sezone sprovodi akcije pojačane kontrole saobraćaja, što će činiti i u narednom periodu. 

„Uprava saobraćajne policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisana ograničenja brzine, da koriste sigurnosni pojas na prednjem i zadnjem sedištu i da na put kreću isključivo ukoliko su odmorni i prave pauzu na svaka dva sata“, poručio je Radenković.
MarketingNajnovije vesti