Foto: Aleksandar Stojković
Hronika

MUP raspisao konkurs za obuku vatrogasaca. U južnom Banatu posao za 13 kandidata

Izvor: 
013info Pon, 10/05/2021 - 18:01


Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova.

Što se tiče južnog Banata posao će dobiti 13 kandidata. Četiri kandidata se traže za Pančevo, po dva za Alibunar, Belu Crkvu i Vršac i po jedan za Kovačicu, Opovo i Plandište.

 

Pravo učešća na konkursu ima svako ko ispunjava sledeće uslove:

 

1.       da je državljanin Republike Srbije;

2.       da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa;

3.       da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa;

4.       da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje;

5.       da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova;

6.       da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije;

7.       da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

 

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 01.07.2021. godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju.

 

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

 

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

 

Konkurs traje do 25. maja 2021. godine.

 

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova http://www.mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://www.copo.edu.rs.

 
MarketingNajnovije vesti