Dubav čamac Foto: arhiva 013info/ilustracija
Hronika

Na levoj obali Dunava, nizvodno od Pančeva, nasukana jahta!

Izvor: 
Beta/Blic Ned, 16/10/2016 - 09:58


Austrijska jahta sa dva člana posade, oba iz Rumunije, nasukala se usled jakih udara vetra i talasa na levoj obali Dunava između Velikog Gradišta i Pančeva. 

Zahvaljujući brzoj reakciji nadležnih službi nema povređenih, saopšteno je iz kabineta ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Jahta se nasukala u subotu, 15. oktobra, ujutro, jer su je jak vetar i talasi naneli na plićak i ribarske mreže oko koje se propeler umotao i onemogućilo dalje manevrisanje.

Lučke kapetanije Veliko Gradište i Pančevo su delovale sinhronizovano, i prenele informaciju Operativnom centru MUP Pančevo, koji je dalje preduzeo mere u traganju i spasavanju.

Kako "Blic" saznaje jahtu je sa bočne strane "udario" vetar i bacio je u plitak deo gde joj se elisa upetljala u ribarske mreže, pa se prevrnula.

 

- Video sam jahtu nekoliko puta danas pre nezgode, i dok je plutala prevrnuta, ali više je ne vidim, možda je već izvučena iz reke - rekao je za "Blic" Živorad Sekulić, vlasnik skele u Banatskoj Palanci.

Lučke kapetanije Veliko Gradište i Pančevo su delovale sinhronizovano i javile Operativnom centru MUP Pančevo, koji je dalje preduzeo mere u traganju i spasavanju, pa su na mesto nesreće isplovili spasilački brodovi i čamci.

- Ova jahta danas nije jedina koja je nastradala od vetra, već je i par šlepova rastureni po obali. Većina njih je prazna, sem jedne koja je puna uglja - priča za "Blic" Živorad Sekulić, vlasnik skele u Banatskoj Palanci.

Dežurni čamac MUP je članove posade jahte u ranim popodnevnim časovima preuzeo i prebacio u Belu Crkvu. Imajući u vidu da je vetar u slabljenju, tokom sutrašnjeg dana će biti preduzete mere na oslobađanju propelera kako bi jahta mogla da nastavi plovidbu.
MarketingNajnovije vesti