• Nestalog novinara iz Bele Crkve traži žandarmerija, helikopteri, ronioci

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nestao je noćas. Pronađen je automobil, otvorenih vrata i upaljenih svetala, koji on korist , a u vlasništvu je njegovog oca. Očevici su ispričali agencijI Beta da je pored vozila pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom.

    MUP odmah po saznanju da je nestao novinar Stefan Cvetković uključio više različitih organizacionih jedinica u potragu – žandarmeriju, ronioce, helikopter.

    Kako je saopšteno iz MUP-a, u Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

     

    Na lice mesta upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji nadleću teren u okolini Bele Crkve.

    Policija intenzivno rasvetljava sve okolnosti ovog slučaja, potvrdio je danas u Kruševcu i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Svakih 15 minuta me Gašić i Stefanović obaveštavaju. Rekao bih da su svi resursi na raspolaganju policiji i BIA-i u Beloj Crkvi. nadam se da će uspeti da reše taj slučaj. Više detalja o ovom slučaju ne mogu da iznosim“, rekao je Vučić.

    MUP je jutros saopštio da je policijskoj stanici Bela Crkva noćas prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke „polo“ na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla.

    „Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta, nakon čega ja utvrđeno da je reč o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetkovića, a koje je vlasništvo njegovog oca. O ovom događaju odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo, a policija je istog trenutka raspisala potragu za Stefanom Cvetkovićem i za njim se intenzivno traga“, stoji u saopštenju MUP-a.

    Agencija Beta je pokušala da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni.

     

    Cvetković je u žižu javnosti proteklih godina došao nekoliko puta, kada je u više navrata izjavio da mu je prećeno. Kako su preneli mediji 2013. je izjavio da su njega i njegovog sina presreli nepoznati muškarci, koji su vitlali oružjem i zapretili mu da će se njegovom sinu nešto dogoditi ukoiliko ne zaćuti. Prema njegovim tadašnjim rečima, on pretpostavlja da je pretnja stigla zbog toga što je istraživao slučaj nezakonite nabavke lekova.

     

    Pretnje su se ponovile i 2015. kada je Cvetković pisao o zloupotrebama u Fondu za kapitalne investicije Vojvodine.

     

    2017. se sukobio sa lokalnim čelnicima SNS koji su ga tužili za iznošenje laži i neistina, pa ga je po toj tužbi sud i osudio. Međutim, mesec dana kasnije, drugi sud je tu presudu poništio, a Cvetković je rekao da će, ako se tvrdnje SNS dokažu, tužiti sam sebe.

     

    Poslednji put u javnosti se pominjao kada je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja.

     

    Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića. „Nisu imali drugi način da dodju do mene, pošto su primetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu“, rekao je Cvetković Beti nakon što je pušten.

     

    On je u februaru mesecu u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom „Koliko košta likvidacija na severu Kosova“, kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umešane u likvidaciju Olivera Ivanovića i izneo tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 evra.

     

    Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nestao je noćas.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]