pas  u severnoj poslovnoj zoni
Hronika

NOVI SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA U PANČEVU: U Severnoj poslovnoj zoni vezan pas uginuo na suncu - tužilaštvo obavešteno

Izvor: 
013info Čet, 24/06/2021 - 10:56


Novi slučaj zlostavljanja životinja se dogodio u našem gradu. Ovog puta u Severnoj poslovnoj zoni.

Jedan od radnika firme koja obezbeđuje gradilište fabrike u Severnoj poslovnoj zoni u nedelju je našao tri psa koja su vezana u blizini gradilišta i ostavljena po nesnosnoj vrućini. Psi su, kako nam je radnik rekao, u jako teškom stanju, iscrpljeni i dehidrirani.

Kako nam je ovaj radnik ispričao, dva psa je uspeo da oporavi velikom količinom vode kojom ih je rashladio i napojio, dok je jedan uginio.

- Kad sam mu prišao samo je digao glavu i zatim uginuo, rekao nam je on.

Nakon što je psima pomogao vodom i napravivši im nadstrešnicu od komada lima koji je našao, o svemu je obavestio svog šefa i završio smenu (kako protokol nalaže), te je otišao kući. Na smenu je došao radnik koji, po njegovim rečima, radi noću i već par meseci dovodi te pse. Kad završi smenu ih odvodi, ali ovog puta nije jer mu se navodno prikolica pokvarila.

Sutradan, kada je naš očevidac došao nas svoju smenu, psi više nisu bili tu, a onog koji je uginuo je našao u kanalu, te je o ovom događaju obavestio policiju koja je izvršila uviđaj.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je obavešteno o ovom događaju.

- Dežurni tužilac je obavešten o tome da je dana 21.06.2021. godine u blizini fabrike Brose pronađen leš psa, policijski službenici su obvavili uviđaj, uzeli izjavu od vlasnika psa, te nasatavljaju rad u cilju prikupljanaj i ostalih obaveštenja potrebnih za razjašnjenje okolnosti pod kojima se desio ovaj događaj. Nakon prikupljenih svih obaveštenja i informacija proslediće izveštaj Osnpovnom tužilaštvu kako bi isto nastavilo dalji rad i donelo odluku o eventualnom krivičnom gonjenju, rečeno je za portal 013info iz Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu.

Povodom ovog slučaja aktivirala su se i mnoga udruženja za zaštitu životinja kao i pojedinci, koji kako saznajemo, spremaju krivične prijave.

 

Video snimci i fotografije su uznemirujući

 
MarketingNajnovije vesti