Foto: Apelacioni sud u Beogradu
Hronika

O prvostepenoj presudi okrivljenima za ubistva Nikole Bojovića i Pančevca Miloša Vidakovića Apelacioni sud u novembru

Izvor: 
Novosti Pet, 25/10/2019 - 18:51


Pred Apelacionim sudom u Beogradu za 25, 26. i 27. novembar zakazana je sednica na kojoj će se razmatrati prvostepena presuda Specijalnog suda, kojom je na 30 godina zatvora osuđen Miloš Delibašić, jer je, kako se tvrdi, podstrekavao na ubistvo Pančevca Miloša Vidakovića.

Pored toga, osuđen je i jer je organizovao kriminalnu grupu čijim pripadnicima se pored ovog zločina na teret stavlja i ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Istom presudom, Saša Cvetanović, koji je označen da je u centru Beograda, aprila 2013. godine, usmrtio Bojovića, osuđen je na 35 godina zatvora, dok je pet godina manje dobio Ratko Koljenšić, optužen da mu je u tome pomagao.

Kad je reč o ubistvu Miloša Vidakovića, u julu 2013. godine u Budvi, neposredni izvršilac Miloš Vojnović osuđen je na deset i po godina zatvora. Ipak, njemu je izrečena jedinstvena kazna od 17 godina pošto su mu ranije izrečene dve presude za otmicu i krađu od tri, odnosno četiri godine zatvora.

Slaviši Novakoviću, koji je u bekstvu i kome se na teret stavlja da je pomagao u ubistvu u Budvi, izrečena je kazna od 35 godina. Bojan Maletić osuđen je na godinu dana zatvora, zbog optužbi da je bio pripadnik kriminalne grupe.

Nakon što Apelacioni sud bude razmotrio presudu i žalbe koje su uložene na nju, doneće odluku da li će je potvrditi ili preinačiti.

Postoji mogućnost i da otvore glavni pretres, ukoliko bude potrebno da se izvedu još neki dokazi.
MarketingNajnovije vesti