Justicia Foto: pixabay
Hronika

Optužnica protiv Pančevca koji je nožem ubio suprugu, preti mu do 40 godina zatvora

Izvor: 
Blic Uto, 17/12/2019 - 12:53

Desanka Mošić ubijena je 12. jula ove godine oko podneva na stanici ATP "Pančevo" kada joj je u trenutku dok je šetala sa unukom prišao, kako se sumnja, njen suprug Petar Mošić i pred brojnim svedocima počeo da je ubada nožem.
Žena je istog dana preminula u bolnici, a Mošić je uhapšen, piše Blic.
 
U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu beogradskom listu je rečeno da je ovo tužilaštvo podiglo optužnicu protiv M. P. iz Pančeva (61) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Prema starom Krivičnom zakoniku, budući da se krivično delo dogodilo pre njegove izmene, Petru Mošiću preti zatvorska kazna od 10 do 40 godina zatvora. 
 
"Okrivljenom se optužnicom stavlja na teret da je dana 12. jula 2019. godie oko 12 časova lišio života člana svoje porodice i to svoju suprugu D. M. iz Pančeva (60), koju je prethodno od početka braka kontinuirano i sistematski zlostavljao tako što je ispred glavnog ulaza zgrade Glavne autobuske stanice presreo oštećenu koju je prethodno pratio i nakon kraće rasprave, većim kuhinjskim nožem koji je prethodno poneo sa sobom zadao joj više uboda u telo i glavu, te je žena preminula istog dana u Opštoj bolnici u Pančevu jer je iskrvarila", stoji u odgovoru Višeg javnog tužilaštva u Pančevu 28. novwembra ove godine i da je trenutno u postupku ispitivanja.
 
Petar Mošić se pred tužiocem u julu branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor, u kojem se nalazi više od šest meseci.
 
"Okrivljeni P. M. se i dalje nalazi u pritvoru zbog činjenice da mu se stavlja na teret krivično delo za koje je propisana kazna zatvora više od 10 godina, a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti koje je i dalje jakog intenziteta da može ugroziti nesmetano i pravilno vođenje krivičnog postupka", piše u odgovoru VJT u Pančevu.
 
Desanka Mošić tragičnog dana krenula je nazad u Požarevac, gde se odselila nakon što je odlučila da se razvede od Petra jer nije više želela da trpi zlostavljanje. 
 
U danima koji su prethodili njenom ubistvu žena je bila smeštena u Sigurnoj kući u Pančevu da bi prisustvovala ročištima. Kobnog dana se, prema rečima njenog advokata Dejana Bojića, razvela od osumnjičenog.
 MarketingNajnovije vesti