• Pacijent koji je preminuo ispred COVID ambulante u Pančevu nije smeo da bude pomeran

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu povodom smrti korisnika Doma za LOMR “Srce u jabuci“ Jabuka, koji je u sredu preminuo ispred COVID ambulante u Pančevu, a potom prekriven čaršavom stajao na ulici dva sata, izdao je sledeće saopštenje:

    Nakon saznanja o smrti korisnika Doma za LOMR “Srce u jabuci“ Jabuka (1957. godište)  inspektor socijalne zaštite je telefonskim putem 23.07.2020. godine kontaktirao direktorku Doma, a dana 24. 07.2020. godine dolaskom ispred Doma obavio razgovor sa direktorkom Doma povodom smrti korisnika koji se zatekao ispred COVID ambulante u Pančevu.

    U izveštaju koji je direktorka Doma za LOMR „Srce u jabuci“ uputila Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova navedeno je sledeće:

    Korisnik Doma testiran je PCR testom od strane epidemiologa u prostoru Doma i zatim je po preporuci dežurnog lekara odvezen u  COVID ambulantu u Pančevu na  RTG pregled pluća i analize krvi.  Nakon obavljenih pregleda izveden je u kolicima ispred ambulante, kako bi se sačekao rezultate. Po izlasku iz COVID ambulante, nakon 15-ak minuta korisnik je preminuo. Zbog procedura prilaska, zaštite i postupanja pozvana je hitna pomoć, koja je na lični poziv medicinske sestre došla nakon 15 minuta. Obaveštena je i policija, čiji se izlazak čekao duže vreme. Nakon više od 2 sata, konstatovana je smrt korisnika, koji sve to vreme nije smeo biti pomeran sa tog mesta. Lekar koji je konstatovao smrt naveo je da je uzorok smrti nepoznat.

    Inspekcija socijalne zaštite je nakon saznanja o smrti Ž.Z. po službenoj dužnosti započela inspekcijski (kancelarijski) nadzor radi utvrđivanja eventualnih nepravilnosti u radu Doma, odnosno u kontroli primene akata (naredbi, instrukcija, preporuka i naloga) Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Beogradu o načinu rada ustanova socijalne zaštite za pružanje usluga domskog smeštaja u vreme epidemije virusa Covid-19.

    Procedure vezane za rad zdravstvenih radnika, odnosno COVID ambulante, hitne pomoći i dolaska policijskih organa utvrđivaće drugi nadležni organi.

    Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu povodom smrti korisnika Doma za LOMR “Srce u jabuci“ Jabuka, izdao je sledeće saopštenje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]