• Pančevac proneverio 17.720.000 dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u okviru akcije „Skener 2“, koja je sprovedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i poreskom policijom, u više gradova u Srbiji uhapšeno 49 osoba osumnjičenih da su od 2007. godine do danas počinile više koruptivnih krivičnih dela. Stefanović je istakao da je počinjenim krivičnim delima, koja se pretežno odnose  na zloupotrebu službenog položaja u državnim organima, budžet Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, više opština, privrednih subjekata i fizičkih lica oštećen za oko 7,6 miliona evra.

    Prema njegovim rečima, među uhapšenima se nalaze rukovodioci i zaposleni u poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja, funkcioneri lokalnih samouprava, zaposleni u više javnih preduzeća „Elektro – privredi Srbije“, „Poštama Srbije“, „Elektrokosmetu“. 

    Ministar je dodao da je među uhapšenima i 12 saobraćajnih policajaca, osumnjičenih da su počinili krivična dela iz oblasti primanja mita, kao i da je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv 25 osoba, dok se za dvoje osumnjičenih traga.   

    Akcija je, kako je naveo, sprovedena u više gradova u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Boru, Zaječaru, Jagodini, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Somboru, Kikindi i Zrenjaninu.

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, uhapsili su i zadržali S.K. (1945) iz Pančeva, odgovorno lice ‚‚Globus auta“ iz Pančeva i D.V. (1966) iz Mačvanske Mitrovice, zaposlenog u Fondu za zaštitu životne sredine Republike Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i nesavestan rad u službi. Osumnjičeni S.K. je jula 2010. godine i januara 2011., novac dobijen od Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije, namenjen sufinansiranju projekata izrade projektno tehničke dokumentacije za izgradnju solarne elektrane i izrade elektro-pogonskih sistema na vozilima u iznosu od 17.720.000 dinara, nenamenski utrošio.

    Saopštenje Policijske uprave Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]