• Pančevački sudovi dobili više od 35 sudija porotnika – evo njihovih imena

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Visoki savet sudstva izbrao je 2000 sudija porotnika, a među njima su i porotnici Višeg, Osnovnog i Privrednog suda u Pančevu.

    Za Viši sud porotnici su Ranka Modrinić, Nada Radivojević, Bojan Obradović, Sava Vodeničar, Jelena Nešić, Petkana Bačević, Desanka Drezgić, Jasna Sladaković, Nevenka Petrović i Svetlana Mihajlović.

    U Pančevačkom Osnovnom sud sudije porotnici biće: Gordana Stanišić, Snežana Buvač, Mihal Blček, Majda Bajin, Nada Zeljković, Vladimir Dražić, Mala Sajkov, Momirka Savić, Minerva Vojvodić, Marija Konstantinov, Jasmina Ristić, Dragan Dimitrijević,  Ljubinica Vodeničar, Mirjana Ivanović, Milenija Rajković, Olivera Bogdanović, Olivera Bančak, Ljubinka Slović, Snežana Kovačević, Ljiljana Spasov, Slobodan Budić, Dragan Arizanović, Marijana Spišjak, Snežana Tomić i Stoja Vujović.

    Prema ovoj odluci sudije porotnici u Privrednom sudu u Pančevu biće Gordana Andrejić, Mirjana Gracun, Branislava Simovski Branislava, Dragica Barbu, Darinka Ristić i Zoran Ivanović.

    Porotnici su sudije iz redova građana koji imaju priliku da sude u sudskim većima i ravnopravno učestvuju u donošenju odluka sa sudijama profesionalcima.

    Sudijsku zakletvu polažu u sudovima u kojima su izabrani, a za svoj povremeni rad dobijaju naknadu u visini dela dnevnice sudije profesionalca.

    Mandat im traje pet godina.

    Visoki savet sudstva izbrao je 2000 sudija porotnika, a među njima su i porotnici Višeg, Osnovnog i Privrednog suda u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]