Foto: pixabay
Hronika

PANČEVO: Broj komaraca znatno manji, problem na šest lokacija

Pančevo, Pet, 20/07/2018 - 10:13
Aleksandar Stojković


Brojnost komaraca u Pančevu je znatno opala nakon zaprašivanja komaraca koje je Zavod za DDD „Eko-san" izveo u ponedeljak, 16. jula, međutim, na šest monitoring mesta i dalje je njihoov broj povećan, kaže se u novom izveštaju Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju. U pitanju su Almeksova farma na Starom Tamišu, Kačarevo i farma u Kačarevu, Banatsko Novo Selo, Ivanovo i rit ispod mosta. Monitoring je izvršen 17. i 18. jula.

Na svim lokacijama i dalje preovlađuju kućni komarci. Kako piše u izveštaju Zavoda za biocide, njihova broj je na svim lokacijama znatno manji nego pre sprovedene akcije suzbijanja.

U Kačarevu i dalje postoji problem sa mikrožarištem, koje je posle tretiranja tokom juna bilo privremeno sanirano. U pitanju je septička jama u jednoj privatnoj kući. Vlasnik, kome je ostavljena određena količina larvicida, nije ponovo tretirao septičku jamu koja predstavlja žarište.

Što se tiče rečnih komaraca, oni su najbrojniji u Ivanovu i u ritu ispod mosta, najviše zahvaljujući obilnim padavinama i toplom vremenu.

Analiza brojnosti komaraca koji su nosioci virusa Zapadnog Nila traje nešto duže i očekujemo da stigne sredinom sledeće nedelje.
MarketingNajnovije vesti