Novac Foto: PickPik
Hronika

PANČEVO: Kinez osumnjičen za utaju 300 miliona, uz oduzet pasoš I ograničenje kretanja – na slobodi

Izvor: 
013info Ned, 24/05/2020 - 12:22Prvobitna odluka Osnovnog suda da kineski državljanin sa boravištem u Pančevu Z.T. (62) koji je osumnjičen za utaju poreza I nedozvoljenu trgovinu u pritvoru bude do 30 dana kako bi se sprečilo beksto promenjena je u meru oduzimanja pasoša I ograničenja kretanja.

Iz Osnovnog suda potvrđeno je da je do promene mere došlo posle usvajanje žalbe na izrečenu meru pritvora.

Krajem prošle nedelje Poreska uprava je objavila da je Z. T. uhapšen zbog sumnje da je kroz dva krivična dela oštetio državu za više od 300 miliona dinara.

Tada je navedeno da se sumnja da je od jula 2017. do oktobra 2019. godine nabavljao i prodavao robu raznim kupcima bez dokumentacije o poreklu, I tako posredstvom svoje preduzetničke radnje stekao je dobit od 580 miliona dinara, koja mu je isplaćena u gotovini.

Dodato je I da nije prijavio registraciju za PDV i nije obračunao i platio porez od 93,4 miliona dinara, kao I da osumnjičeni nije evidentirao ni porez na ostale prihode u iznosu od 133,2 miliona dinara niti godišnji porez na dohodak građana u iznosu od 77,9 miliona dinara.

Osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da Z. T.  vlasnik preduzetničke radnje Kurirske usluge i agencije za konsalting i marketing „Ding” iz Pančeva.
MarketingNajnovije vesti