• PANČEVO: Komarci sa virusom Zapadnog Nila otkriveni na devet lokacija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Brojnost komaraca je iznad vrednosti kritične za tretman na 13 od 22 lokacije, dok su komarci, koji su nosioci virusa Zapadnog Nila otkriveni na devet monitoring mesta u Pančevu okolini, stoji u poslednjem izveštaju Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju od 2. avgusta. Iz Sekretarijata za ekologiju Pančeva naređeno je suzbijanje odraslih komaraca koje će se izvršiti danas, 7. avgusta.

    Brojnost kućnih komaraca je kritična na monitoring mestima: SC na Misi, Fabrika stakla, Valjevska ulica, Brodoremont, Vojlovica, Starčevo, Omoljica, Rit ispod mosta, Jabuka, Glogonj, Kačarevo, Pančevo-Nadel i Kudeljarski nasip.

    Komarci koji su nosioci virusa Zapadnog Nila otkriveni su na sledećim lokacijama: SC na Misi, Ivanovo, Fabrika stakla, Brodoremont, Vojlovica, Banatski Brestovac, Starčevo, Naselje Karaula i Glogonj.

    Retke larve kućnih komaraca pronađene su samo u delu kanala kod parka u centru Jabuke.

    Zavod za biocide i medicinsku ekologiju je preporučio suzbijanje odraslih formi komaracaa hladnim i toplim zamagljivanjem uređajima sa zemljle, a kako smo već napisali, iz gradskog Sekretarijata za ekologiju su ovakvu meru i naredili.

    Brojnost komaraca je iznad vrednosti kritične za tretman na 13 od 22 lokacije, dok su komarci, koji su nosioci virusa Zapadnog Nila otkriveni na devet monitoring mesta u Pančevu okolini, stoji u poslednjem izveštaju Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju od 2. Avgusta. Iz Sekretarijata za ekologiju Pančeva naređeno je suzbijanje odraslih komaraca koje će se izvršiti danas, 7. avgusta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]