• PANČEVO: Nekoliko stotina Pančevaca blokiralo raskrnicu „kod Grge“. Blokada prošla bez incidenata (VIDEO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Građani Pančeva danas su blokirali raskrsnicu „kod Grge“  u protestu protiv projekta Rio Tinto i zbog sprornih zakona usvojenih u Skupštini Srbije. Blokada je prošla mirno, a prisutno je bilo nekoliko stotina ljudi, mnogostruko više u odnosu na prošlu subotu.

    Pančevci su bili nestrpljivi pa je raskrsnica Prvomajske i Žarka Zrenjanina blokirana nekoliko minuta pre 14 sati.  Jedna žena je bacila bicikl na kolovoz u Ulici Žarka Zrenjanina, raširien je transparent na kome je pisalo “Dno dna”, a onda su okupljeni izašli u Prvomajsku i blokada je počela.

    Vrlo brzo su se formirale kolone automobile koji su se povremeno oglašavali sirenama. Zanimljivo, ali uniformisane pripadnike MUP nismo primetili ovog puta kod same blokade.

    Međutim, primetili smo neke viđenije članove vladajuće stranke, što u automobilima, ponekog i na kolovozu, a neke i u obližnjoj garaži. S obzirom na to da od nekakvih incidenata koje su pojedinci najavljivali nije bilo ništa, ne znamo razlog njihovog prisustva.

    Negde na sredini ovog građanskog protesta Ulicom Žarka Zrenjanina prošla su i dva vatrogasna vozila pod rotacijom. Bez nekih problema.

     “Srbija danas” navodi da je u koloni bio zarobljen autobus u kome se vršila transfuzija sa zalihama krvi koje su Pančevci dobrovoljno dali danas.

    Oko 16 sati okupljeni su završetak blokade pozdravili aplauzom i razišli se, a saobraćaj na ovoj raskrsnici je normalizovan.

    Proilikom povratka smo primetili nekoliko pripadnika policije koji su stajali na uglu Prvomajske i Cara Lazara i zaustavili nekoliko pešaka koji su išli iz pravca odblokirane raskrsnice i pri tom ih legitimisali. Patrolu smo videli i u Ulici Žarka Zrenjanina, a javljeno nam je da su policajci bili i u Žarka Fogaraša i Cara Lazara.

     

     

    Građani Pančeva danas su blokirali raskrsnicu „kod Grge“  u protestu protiv projekta Rio Tinto i zbog sprornih zakona usvojenih u Skupštini Srbije. Blokada je prošla mirno, a prisutno je bilo nekoliko stotina ljudi, mnogostruko više u odnosu na prošlu subotu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]